Με απόφαση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, επιπλέον πόροι ύψους 1.085.300 ευρώ διατίθενται από το Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στα νοσοκομεία Δράμας και Αλεξανδρούπολης, για την ενίσχυση του εξοπλισμού τους. Στο νοσοκομείο Δράμας, συγκεκριμένα, θα διαθέτει το ποσό των 703.300 ευρώ, για την απόκτηση υποστηρικτικού εξοπλισμού, που είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπως ηλεκτρικοί πίνακες, συστήματα θέρμανσης, ψύξης και κλιματισμού, επεξεργασίας νερού για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, υγιεινής χειρουργείων, ξενοδοχειακό εξοπλισμό, αλλά και εξοπλισμό για την μεταφορά φορτίων και προμηθειών.

Με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων χρηματοδότησης, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση στο Διοικητήριο της Δράμας, με την διοικητή του νοσοκομείου, Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιώργου Παπαδόπουλου, του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, Χρήστου Παπαθεοδώρου και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου πολιτισμού, Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

Ο περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, παγκόσμια ημέρα υγείας, συναντηθήκαμε με την διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας, αφενός για να ανακοινώσουμε νέες χρηματοδοτήσεις από το Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειας, για την ενίσχυση του εξοπλισμού των νοσοκομείων Δράμας και Αλεξανδρούπολης, αφετέρου για να συζητήσουμε για επιπλέον ανάγκες που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Δράμας. Ως διοίκηση της Περιφέρειας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας και είμαστε δίπλα στην πολιτεία στον αγώνα κατά της πανδημίας. Η φάση στην οποία βρισκόμαστε είναι κρίσιμη και οφείλουμε όλοι, να επιδείξουμε την μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα». Νωρίτερα, οι Χρ. Μέτιος, Γ. Παπαδόπουλος, Χρ. Παπαθεοδώρου και Γρ. Παπαεμμανουήλ πραγματοποίησαν σύσκεψη για τα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.