Σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή συγκάλεσε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, με την συμμετοχή του διευθύνοντα συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (Δ.Ε.Δ.Α.), Μάριου Τσάκα και των δημάρχων Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, Κομοτηνής, Γιάννη Γκαράνη, Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, Καβάλας, Θεόδωρου Μουριάδη, Δράμας, Χριστόδουλου Μαμσάκου και στελεχών της Περιφέρειας, ενόψει της έναρξης των εργασιών, για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο Μ. Τσάκας ανέφερε ότι, οι εργασίες στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη και στην Δράμα θα αρχίσουν τον Ιούνιο, με την Καβάλα και την Ορεστιάδα να ακολουθούν, αφού υπάρξει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αιτήσεις σύνδεσης μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ για όσους πολίτες επιθυμούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους δια ζώσης, η Δ.Ε.Δ.Α. θα ανοίξει καταστήματα σε κάθε πόλη μέσα στο καλοκαίρι.

Κάθε τέσσερις μήνες, επίσης, η Δ.Ε.Δ.Α. θα ανακοινώνει ποιες περιοχές κάθε πόλης θα συνδέονται με το δίκτυο. Στην σύσκεψη συζητήθηκαν και προβληματισμοί των δημάρχων, αναφορικά με την συμβατότητα των εργασιών που θα πραγματοποιήσει η Δ.Ε.Δ.Α. με παρεμβάσεις και αναπλάσεις που πραγματοποιούν, ή σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν, οι Δήμοι και συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.