Την χρηματοδότηση τριών έργων ύδρευσης στους Δήμους Νέστου και Καβάλας, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενέκρινε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, με πόρους από το Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συνολικού ύψους 4,7 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, στον Δήμο Νέστου οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια ξεπερνούν τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ, για δύο έργα που θα εκτελέσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Νέστου. Το πρώτο έργο χρηματοδοτείται με 2,22 εκ. ευρώ και έχει σκοπό την αντικατάσταση των αγωγών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κεραμωτής και του Χαϊδευτού με ένα νέο σύστημα σωληνώσεων σύγχρονων προδιαγραφών, συνολικού μήκους 20,5 χιλιομέτρων. Το δεύτερο έργο χρηματοδοτείται με 1,5 εκ. ευρώ και έχει σκοπό την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος τηλεμετρίας στο δίκτυο των Δημοτικών Ενοτήτων Χρυσούπολης και Κεραμωτής για την ηλεκτρονική παρακολούθηση και ανίχνευση των διαρροών του δικτύου.

Το έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στον Δήμο Καβάλας, θα υλοποιηθεί από την Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. Πρόκειται για την κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Ζυγός της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, συνολικού μήκους 16,4 χιλιομέτρων.

Με αφορμή την ένταξη των τριών έργων, ο περιφερειάρχης μετέβη στην Χρυσούπολη, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη. Τον συνόδευαν: ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης, Κωστής Σιμιτσής, ο αντιπεριφερειάρχης αλιευτικής πολιτικής, Ανδρέας Καραγιώργης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Αλέξης Πολίτης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος ενέργειας, Χρήστος Γάκης και ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα περιβάλλοντος και υποδομών, Κίμων Παπαδόπουλος.

Εκεί έγινε σύσκεψη, με την συμμετοχή των αντιδημάρχων Δ.Ε. Κεραμωτής, Δημήτρη Βλάχου, Τεχνικών Έργων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Κωνσταντίνου Χιώτη, έργων, Γιώργου Κιοτζένη, καθαριότητας και περιβάλλοντος, Αλέξανδρου Πουταχίδη, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κεραμωτής, Παναγιώτη Δουκαλιάνου, του γενικού γραμματέα του Δήμου Νέστου, Βασίλη Ιορδανίδη, του διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α. Νέστου, Κωνσταντίνου Κάλφα και στελεχών του Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.