ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: Ο νέος πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, θα συνεχίσει να εργάζεται για την βελτίωση των συνεδριάσεων του οργάνου

0
24

Ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας, Χρήστος Παπαθεοδώρου, είναι και πάλι ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην συνεδρίαση της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2022. Ο Χρ. Παπαθεοδώρου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, για την εμπιστοσύνη που του δείχνει και δήλωσε: «Το περιφερειακό συμβούλιο ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ανανέωσε την θητεία μου στην θέση του προέδρου για άλλα δύο χρόνια. Αποτελεί τιμή για μένα αυτό το γεγονός και οφείλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες της Περιφέρειας μας, ότι θα ανταποκριθώ με απόλυτη ευθύνη στα καθήκοντα μου, όπως έκανα μέχρι σήμερα.

Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, για την απόφασή του να με προτείνει εκ νέου για το αξίωμα του προέδρου. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης μου, της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης», που με περιέβαλαν, για δεύτερη φορά, με την εμπιστοσύνη τους. Ο «Κλεισθένης» δημιούργησε μία πρωτόγνωρη πραγματικότητα, για τα μέχρι τώρα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Τα δύο χρόνια που πέρασαν ζήσαμε κρίσιμες στιγμές στο περιφερειακό συμβούλιο, δυνατές αντιπαραθέσεις και έντονες συζητήσεις. Κάποιες καταστάσεις δεν θα έπρεπε να έχουν συμβεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καθόρισαν την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του οργάνου. Η πιο σπουδαία, θεσμικά, διαπίστωση, είναι ότι η νομιμότητα τηρήθηκε κατά γράμμα και το κύρος του περιφερειακού συμβουλίου διαφυλάχθηκε, ενώ σταδιακά οι συνεδριάσεις εξομαλύνθηκαν. Αυτά τα δύο χρόνια αποτέλεσαν και για εμένα μία χρήσιμη, συμπυκνωμένη εμπειρία, η οποία αποτελεί εφόδιο για την επόμενη περίοδο. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για την βελτιωτική πορεία του περιφερειακού συμβουλίου, επιδιώκοντας την συνεργασία όλων των συναδέλφων. Συνεχίζουμε, με την ευχή η επόμενη περίοδος να είναι ακόμα πιο ουσιαστική και παραγωγική, προς όφελος των πολιτών της ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης».

Χρ. Τοψίδης: «Η νέα αυτοδιοικητική περίοδος αποτελεί στίβο μάχης»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση», Χριστόδουλος Τοψίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Επί της διαδικασίας ανάδειξης νέου προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ και των αποτελεσμάτων αυτής, ο επικεφαλής της παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση Χριστόδουλος Τοψίδης έκανε την εξής δήλωση: «Εύχομαι καλή και παραγωγική θητεία σε όλους τους συμβούλους που εξελέγησαν στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου και στην οικονομική επιτροπή. Ως εκ του νόμου, ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου προέρχεται από την παράταξή μας και είναι ο Ιρφάν Χατζηγκενέ. Στην οικονομική επιτροπή από την παράταξή μας συμμετέχουν οι Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Εξακουστός και Οδυσσέας Βουρβουκέλης. Για την παράταξή μας και η νέα αυτοδιοικητική περίοδος αποτελεί έναν στίβο μάχης στον οποίο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι και όλες, για τα συμφέροντα του τόπου και των κατοίκων του. Εύχομαι και πάλι καλή θητεία σε όλους και υπογραμμίζω ότι, η «Περιφερειακή Σύνθεση» παραμένει πιστή στις αρχές και τις αξίες της, που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.