ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: Αναβιώνει το δημοσιογραφικό συνέδριο Σαμοθράκης  

0
16

Η ασφάλεια των δημοσιογράφων και η ελευθερία του Τύπου, είναι το αντικείμενο που θα απασχολήσει περισσότερους από 70 Έλληνες και ξένους ερευνητές και δημοσιογράφους, στο 17ο δημοσιογραφικό συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2022 στο νησί της Σαμοθράκης. Το συνέδριο διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονία-Θράκης, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Συντακτών στην Ελλάδα και την Ομοσπονδία τους (Π.Ο.Ε.ΣΥ.). Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αναβιώνει φέτος, έπειτα από 14 έτη, το δημοσιογραφικό συνέδριο Σαμοθράκης, το οποίο θέλει να καταστήσει και πάλι θεσμό. Την διοργάνωση υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Το πρόγραμμα των εργασιών θα αναπτυχθεί σε πέντε ενότητες:

1. Οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προσδοκίες του δημοσιογραφικού κόσμου. Από την σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προάσπιση της ασφάλειας των δημοσιογράφων ως την ευρωπαϊκή πράξη για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης. Τι σημαίνουν στην πράξη για τους δημοσιογράφους;

2. Τι απειλεί την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα; Οι έρευνες, οι κατατάξεις, οι αντιδράσεις, οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

3. Δημοσιογράφοι στο στόχαστρο. Απειλές, επιθέσεις, βία.

4. Αγωγές και SLAPPS εναντίον της ελεύθερης ενημέρωσης.

5. Συνθήκες κρίσης και ελευθερία του Τύπου: Τι μας δίδαξαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στις εργασίες του δημοσιογραφικού συνεδρίου Σαμοθράκης, μπορούν να συμμετάσχουν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην ενημέρωση απ’ όλη την Ελλάδα. Προβλέπεται περιορισμένος αριθμός θέσεων με φυσική παρουσία. Οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν, είτε διαδικτυακά, είτε με φυσική παρουσία, πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτημα συμμετοχής. Για την εξέλιξη του αιτήματος, θα ενημερωθούν από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, οι εισηγητές και άλλες πληροφορίες, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: press-samothraki.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.