ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: Επικαιροποιεί το σχέδιο οδικής ασφάλειας, το οποίο χρηματοδοτεί από το Ε.Σ.Π.Α.

0
11

Την πολιτική της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στον τομέα της οδικής ασφάλειας, παρουσίασε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, σε ειδική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη. Ο περιφερειάρχης άρχισε την ομιλία του παρουσιάζοντας στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για τις επιπτώσεις που έχουν τα τροχαία ατυχήματα, όσον αφορά την απώλεια ανθρώπινων ζωών, την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής ατόμων που έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα, την ζημία σε οχήματα και υποδομές, την μείωση της παραγωγικότητας, το οικονομικό κόστος, κ.ά. Ανέφερε ότι, το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από τα κράτη-μέλη και από τις Περιφέρειες, την εκπόνηση σχεδίων οδικής ασφάλειας. Τόνισε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχει εκπονήσει και επικαιροποιεί το δικό της ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο χρηματοδοτεί από το Ε.Σ.Π.Α. Την προγραμματική περίοδο 2014-2020 εντάχθηκαν για χρηματοδότηση δεκαπέντε (15) έργα συνολικού προϋπολογισμού 35,6 εκατομμυρίων ευρώ. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ανέφερε τα ακόλουθα:

-Την παράκαμψη Ελαιοχωρίου, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ (ολοκληρώθηκε)

-Τους ισόπεδους κόμβους στην Νέα Ηρακλείτσα, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

-Την βελτίωση-διαπλάτυνση εξόδου Εγνατίας οδού μέχρι το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

-Την βελτίωση-διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού Νέα Πέραμος-Εγνατία οδός, προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίου ευρώ.

-Την βελτίωση οδικής ασφάλειας εντός του οικισμού Παληού του Δήμου Καβάλας, προϋπολογισμού 1,6 εκατομμυρίου ευρώ.

-Την κατασκευή κυκλικών κόμβων στην είσοδο Ελευθερούπολης και στην θέση «Καρολίνα», προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.

-Την κατασκευή κυκλικών κόμβων στην είσοδο Χρυσούπολης και στην είσοδο της Κεραμωτής (ο προϋπολογισμός θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της μελέτης).

-Την βελτίωση δρόμου Χρυσούπολη-Ερατεινό-αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών, Μιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος μίλησε για το πλαίσιο σχεδιασμού των δράσεων στον τομέα της οδικής ασφάλειας, ενώ στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» παρουσίασε τα αποτελέσματα της α΄ φάσης του σχεδίου οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. 2021-2027.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.