Με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Απόστολο Αντωνούδη, συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, για να συζητήσουν για τα οδικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, που θα υλοποιηθούν με πιστώσεις ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες θα διαθέσει η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. μέσω προγραμματικής σύμβασης με την «Εγνατία Οδό Α.Ε.».

Πρόκειται για τα έργα ολοκλήρωσης της περιμετρικής οδού της Καβάλας (θα διατεθούν 2 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση της μελέτης), αναβάθμισης και διαπλάτυνσης του επαρχιακού δρόμου, μήκους 6,25 χιλιομέτρων, που συνδέει την Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης με το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» (800.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της μελέτης), μετατροπή του υπάρχοντος ημικόμβου επί της Εγνατίας οδού στην Πέρνη, στη χιλιομετρική θέση 494+250, σε πλήρη κόμβο (300.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της μελέτης), κατασκευής καινούργιου ανισόπεδου ημικόμβου επί της Εγνατίας οδού στο Οφρύνιο, στη χιλιομετρική θέση 420+000 (300.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της μελέτης).

Σε ό,τι αφορά την παραλία Οφρυνίου, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξασφαλίσει επιπλέον 900.000 ευρώ για τα εξής έργα:

-Αναβάθμιση του δρόμου από τον σχεδιαζόμενο ημικόμβο Οφρυνίου μέχρι την παραλία της Τούζλας (300.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της μελέτης)

-Κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στη χιλιομετρική θέση 417+000 της Εγνατίας οδού (600.000 ευρώ για την κατασκευή του έργου)

Κατασκευή καινούργιου έργου στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού

Στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.», επίσης, θα ανατεθούν οι μελέτες για την αποκατάσταση της ζημιάς σε τμήμα της γέφυρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Όπως ανέφερε ο Χρ. Μέτιος, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημαρχείο Καβάλας, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. θα διαθέσει, επιπλέον, 5 εκατομμύρια ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» να πραγματοποιήσει μελέτη στατικής επάρκειας της γέφυρας και κυκλοφοριακή μελέτη. Για τον σκοπό αυτό, θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και της «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Οι μελέτες αυτές, εκτίμησε, θα χρειαστούν ενάμισι με δύο έτη για να τελειώσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.