Σχετικά με τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, από την Βουλή των Ελλήνων, για την ανάπτυξη της Θράκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Περιφέρεια σε Δράση», με επικεφαλής τον Κωστή Σιμιτσή, απέστειλαν την ακόλουθη επιστολή προς τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης:

Αγαπητέ περιφερειάρχη,

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής και ύστερα από πρόταση βουλευτών της Θράκης, συγκροτήθηκε ειδική διακομματική επιτροπή, που θα εξετάσει τα προβλήματα της Θράκης και θα προτείνει τρόπους για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου γεωγραφικού διαμερίσματος της πατρίδας μας. Παρά τους ευγενείς στόχους της πρωτοβουλίας, αυτή θα μείνει λειψή και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθόσον διαιρεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Τα προβλήματα είναι κοινά και οι λύσεις τους δεν γίνεται να απομονωθούν γεωγραφικά, θα είναι δε ανεφάρμοστες και αλυσιτελείς όποιες προσπάθειες διαχωρίζουν τις περιοχές και τους κατοίκους, αντί να ενώνουν διαμορφώνοντας κοινή περιφερειακή συνείδηση.

Θεωρούμε πως δεν υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης, που να μη χαρακτηρίζουν εξίσου, ή να μην επηρεάζουν άμεσα και την ανατολική Μακεδονία (ενδεικτικά: συνοριακότητα, δημογραφική γήρανση, αποβιομηχάνιση, απόσταση από αγορές). Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως, η ανατολική Μακεδονία επιβαρύνθηκε σε μεγάλο βαθμό από το προσφυγικό/μεταναστευτικό και από τον Covid-19, συνεπώς οι ισορροπίες που είχαν επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλο κόπο έχουν ήδη ανατραπεί.

Από την πλευρά της διοίκησης της Περιφέρειάς μας πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε το έργο της διακομματικής επιτροπής να αφορά όλη την Περιφέρεια και όχι μονάχα ένα γεωγραφικό της διαμέρισμα, που έχει βέβαια τη δική του ιστορία, δεν αποτελεί όμως ξεχωριστή διοικητική, νομική και οικονομική οντότητα. Ως παράταξη θα αποστείλουμε επιστολή με ανάλογο περιεχόμενο στον πρόεδρο της Βουλής και στα πολιτικά κόμματα, καθώς και στους επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.