Με απόφαση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα χρηματοδοτήσει την εκπόνηση ειδικών πολεοδομικών σχεδίων, για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στην παραλιακή ζώνη. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η χρηματοδότηση ανέρχεται στα 1.087.630 ευρώ με πόρους του Ε.Σ.Π.Α. και αφορά στην πραγματοποίηση μελέτης σε 5 περιοχές πρώτης προτεραιότητας, συνολικής έκτασης 504,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι περιοχές αυτές, που οριοθετήθηκαν με βάση σχετική μελέτη σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του αναθεωρημένου Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου, τα εγκεκριμένα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, τα Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων, τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, τα Εθνικά Πάρκα, καθώς και τα επιμέρους τομεακά και επιχειρησιακά προγράμματα των Δήμων και της Περιφέρειας, είναι οι εξής:

-Η παράκτια περιοχή από τον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Περάμου μέχρι τα Λουτρά Ελευθερών στον Δήμο Παγγαίου, έκτασης 44,9 τ.χλμ.

-Η παράκτια περιοχή Κάρυανης-Οφρυνίου στον Δήμο Παγγαίου και συγκεκριμένα από τις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα μέχρι τα Λουτρά Ελευθερών, έκτασης 25,9 τ.χλμ.

-Η παράκτια περιοχή από τα όρια της Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας μέχρι τον οικισμό Πόρτο Λάγος του Δήμου Αβδήρων, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων τμημάτων των Δήμων Νέστου και Τοπείρου και των αγροκτημάτων στα Άβδηρα και στο Μυρωδάτο (από τη Σκάλα Μάνδρας μέχρι τη Σκάλα Αβδήρων) στον Δήμο Αβδήρων, έκτασης 283 τ.χλμ.

-Η παράκτια ζώνη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών μέχρι τον οικισμό Φανάρι του Δήμου Κομοτηνής, έκτασης 134,9 τ.χλμ.

-Η παράκτια περιοχή δυτικά της Αλεξανδρούπολης μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, έκτασης 15,5 τ.χλμ.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε για το θέμα, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, Θανάση Τσώνη, της εκτελεστικής γραμματέως, Ζωής Κοσμίδου, του γενικού διευθυντή αναπτυξιακού προγραμματισμού, Τάσου Παράσχου και του στελέχους της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, υπεύθυνου για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, Γιώργου Σγούρου, ο Χρ. Μέτιος έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον τουρισμό της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, που θα δώσει τη δυνατότητα για τουριστική ανάπτυξη με σχέδιο, βιωσιμότητα και σεβασμό στο περιβάλλον.

Δήλωση για το ένα έτος

διοίκησης

Επίσης, με αφορμή το ένα έτος διοίκησης, μετά τις περιφερειακές εκλογές του 2019, ο περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που αναλάβαμε κι επίσημα τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μετά τη νίκη που μας έδωσαν οι πολίτες στις εκλογές του 2019. Στο χρόνο που πέρασε, ήρθαμε αντιμέτωποι με κρίσεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις, οι οποίες συχνά υπερέβαιναν τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Αντιδράσαμε πάντοτε με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Τα καταφέραμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Παράλληλα, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για την υλοποίηση και τον εμπλουτισμό του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Συνεργαζόμαστε, αλλά και διεκδικούμε από την κυβέρνηση, εργαζόμαστε παραγωγικά με τους Δήμους και με όλους τους φορείς, συνθέτουμε απόψεις. Απέναντι στις νέες, μεγαλύτερες προκλήσεις, τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, θα ανταποκριθούμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Με δουλειά, σχέδιο και επιμονή συνεχίζουμε το έργο μας, για τον τόπο και τους πολίτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.