Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η επιτροπή διαβούλευσης, είναι ένα όργανο στο οποίο συμμετέχουν: ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες, οι επικεφαλής των παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο, βουλευτές, δήμαρχοι, στελέχη κρατικών Υπηρεσιών, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της Περιφέρειας. Σκοπός της είναι, να γνωμοδοτεί πάνω σε σημαντικά ζητήματα της περιοχής.

Η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και είχε δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη: α) γνωμοδότηση επί του σχεδίου του ετησίου προγράμματος δράσης Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. για το έτος 2021 και β) γνωμοδότηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το έτος 2021. Η συνεδρίαση άρχισε με τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, των επίσημων προσκεκλημένων και των εκπροσώπων των Οργανώσεων, φορέων και συλλόγων που συγκροτούν την επιτροπή. Έπειτα από αναλυτική συζήτηση και τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, η επιτροπή ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά επί του σχεδίου του ετησίου προγράμματος δράσης και υπέρ του προσχεδίου προϋπολογισμού για το έτος 2021. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και έγιναν ουσιαστικές και χρήσιμες παρεμβάσεις από τους εκπροσώπους φορέων και πολίτες. Εξίσου σημαντική, ήταν η παρέμβαση βουλευτών, αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων. Η επιτροπή θα συνεδριάσει μετά από 3 μήνες περίπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.