Με απόφαση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διαθέτει 15.548.622 ευρώ, από το πρόγραμμα CLLD-LEADER, για την ενίσχυση 122 ιδιωτικών επενδύσεων σε αγροτικές περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και του βόρειου Έβρου, με στόχο την τοπική ανάπτυξη. Οι επενδύσεις που θα ενισχυθούν, αφορούν επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σε βιοτεχνίες, εργαστήρια, καταστήματα γενικού εμπορίου, καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών.

Αν προστεθούν και τα ιδιωτικά κεφάλαια, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, οι επενδύσεις θα ανέλθουν στα 27 εκατομμύρια ευρώ. Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο περιφερειάρχης συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. και αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιώργο Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε. και δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της Εταιρείας Έρευνας και Ανάπτυξης βορείου Έβρου Α.Ε., Γιάννη Περιστεράκη. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Α.Μ.-Θ. και δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης. Αναλυτικά η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια είναι η εξής:

-Αναπτυξιακή Δράμας 6.607.970€ για 53 έργα (με συνολικό προϋπολογισμό 11.668.230€)

-Αναπτυξιακή Καβάλας 6.225.757€ για 50 έργα (με συνολικό προϋπολογισμό 10.516.883€)

-Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης βορείου Έβρου 2.714.895€ για 19 έργα (με συνολικό προϋπολογισμό 4.805.424€)

Σε ό,τι αφορά τον Έβρο, η χρηματοδότηση συμπληρώνει την προηγούμενη των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε., στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, με την οποία ενισχύθηκαν 20 ιδιωτικές επενδύσεις σε αγροτικές περιοχές των Δήμων Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.