Η «Γαία» Δράμας, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης-Ανατολικής Μακεδονίας (Ε.Σ.ΠΕ.ΘΡ.), είναι η πρωταθλήτρια ομάδα της περιόδου 2019-2020 στο πρωτάθλημα Β΄ εθνικής κατηγορίας γυναικών. Συγχρόνως, είναι η ομάδα που θα αγωνιστεί στην Α2 εθνική κατηγορία την ερχόμενη περίοδο 2020-2021, αφού δεν θα διεξαχθούν, φέτος, παιχνίδια μπαράζ με τις πρωταθλήτριες ομάδες των υπόλοιπων Ενώσεων της βόρειας Ελλάδας. Στους άνδρες, επίσης, πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Έβρου Σουφλίου, η οποία θα προβιβαστεί στην Α2 εθνική κατηγορία. Η ανακοίνωση της Ε.Σ.ΠΕ.ΘΡ. είναι η ακόλουθη: «Ο Α.Σ.Α. «Έβρος» Σουφλίου στους άνδρες και ο Α.Σ. «Γαία» Δράμας στις γυναίκες, είναι οι δύο ομάδες από την Α΄ Περιφέρεια-Ε.Σ.ΠΕ. Θράκης-Ανατολικής Μακεδονίας, που θα ανέλθουν στην Α2 εθνική κατηγορία ανδρών 2020-2021 και την Α2 εθνική κατηγορία γυναικών 2020-2021, αντίστοιχα, σύμφωνα με την ισχύουσα βαθμολογία τους, κατά την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων στις 7/5/2020, όπως αποφάσισε, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, σε εφαρμογή της 61/1/7-5-2020 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.). Η απόφαση για την κατηγορία των ανδρών ήταν ομόφωνη και η απόφαση για την κατηγορία των γυναικών ήταν κατά πλειοψηφία (8-1)».

Η εναρκτήρια βαθμολογία των πλέι οφ, ήταν το κριτήριο επιλογής της πρωταθλήτριας ομάδας

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την ειδική βαθμολογία που θα άρχιζε η φάση των πλέι οφ, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας, η «Γαία» Δράμας είχε 6 βαθμούς και ακολουθούσαν οι: Αμαζόνες Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης με 4, Α.Ε. Κομοτηνής με 2 και Άρτεμις Σερρών χωρίς βαθμό. Η βαθμολογία αυτή ελήφθη υπόψη και δεν έγινε κλήρωση μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 1η θέση στους δύο ομίλους στην α΄ φάση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η διοίκηση των «Αμαζόνων» ζήτησε από την Ε.Σ.ΠΕ.ΘΡ., να λάβει υπόψη τις βαθμολογίες των ομίλων και να πραγματοποιήσει κλήρωση, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας περιόδου 2019-2020. Στην επιστολή που έστειλε προς το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης αναφέρει τα ακόλουθα: ««Αγαπητοί, Λάβαμε γνώση της από 20/5/2020 απόφασης του αρμόδιου οργάνου της Ε.Ο.ΠΕ., σύμφωνα με την οποία προβλέπονται τα εξής:

-Σε περίπτωση διεξαγωγής πρωταθλημάτων σε ομίλους με ανάδειξη ενός πρωταθλητή και οι αγώνες του πρωταθλήματος δεν είχαν ολοκληρωθεί την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων (7/5/2020), διεξάγεται κλήρωση μεταξύ των ομάδων που καταλάμβαναν την 1η θέση σε κάθε ένα από τους ομίλους, κατά τη στιγμή της διακοπής.

-Το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας γυναικών της Περιφέρειας μας, είναι ξεκάθαρο ότι «φωτογραφίζεται» στη συγκεκριμένη απόφαση: διεξάγεται σε ομίλους, αναδεικνύει κατά τη λήξη του έναν πρωταθλητή, την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων, το συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν είχε ολοκληρωθεί, κάθε ένας από τους δύο ομίλους του πρωταθλήματος, είχε αναδείξει τον δικό του πρωταθλητή. Ως εκ των ανωτέρω, για την ανάδειξη του ενός πρωταθλητή, ο οποίος θα ανέλθει στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών, οφείλει η Ε.Σ.ΠΕ.ΘΡ-ΑΝ.ΜΑΚ. να διεξάγει κλήρωση, στην οποία θα λάβουν μέρος οι ομάδες του Α.Σ. «Γαία» Δράμας και του Α.Ο. «Αμαζόνες» Μαΐστρου-Αλεξανδρούπολης ως πρωταθλήτριες ομάδες του δυτικού και του ανατολικού ομίλου αντίστοιχα.

Με βάση την ανωτέρω απόφαση, σας καλούμε και αναμένουμε να μας ενημερώσετε επίσημα, σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση, θα αποτελέσει στρέβλωση της οδηγίας που έχει δοθεί από την Ε.Ο.ΠΕ., ως αρμόδια ανώτατη αρχή του πρωταθλήματος. Το σωματείο μας, με γνώμονα την αναγνώριση της δίκαιης προσπάθειας των αθλητριών του καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, σας καλεί να εφαρμόσετε το γράμμα της απόφασης της Ε.Ο.ΠΕ., δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα του και αυτά των αθλητριών του με κάθε τρόπο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.