Πραγματοποιήθηκαν στην Θάσο, υπό την αιγίδα του Δήμου και της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), οι διήμερες εκδηλώσεις πολιτισμού, που ήταν αφιερωμένες στην μνήμη του εκπαιδευτικού, ποιητή, πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Διαμαντόπουλου, υπό τον γενικό συντονισμό της κόρης του, ποιήτριας Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδου. Η υποδοχή των προσκεκλημένων, που κατέφθασαν από κάθε μεριά της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα στην ενοριακή αίθουσα του ιερού ναού αγίου Νικολάου. Το βράδυ, στο νέο λιμάνι της πρωτεύουσας του νησιού, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, το οποίο φιλοτέχνησε ο Θάσιος γλύπτης, Κωνσταντίνος Λόβουλος, με δωρεά του Χαράλαμπου Φιλιππίδη, με στίχους επάνω χαραγμένους για το Αιγαίο πέλαγος, του πατέρα Γεωργίου Διαμαντόπουλου. Το άγαλμα είναι αφιερωμένο στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, μαζί με τον δωρητή.

Την δεύτερη ημέρα, στο «Καλογερικό», έγινε η τελετή απονομής των βραβείων του διεθνούς ποιητικού διαγωνισμού, που ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του εκλιπόντος ιερωμένου. Ο ποιητικός διαγωνισμός κάλυπτε τέσσερις κατηγορίες, τους ενήλικες και τους μαθητές (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο). Το σύνολο των συμμετοχών άγγιξε τις πεντακόσιες ενενήντα (ήταν 587 για την ακρίβεια) απ’ όλη την Ελλάδα. Ο ποιητικός διαγωνισμός πρωτοτύπησε βραβεύοντας και εκπαιδευτικούς, στους οποίους απονεμήθηκε βραβείο για τον ζήλο που επέδειξαν, ώστε να έχουμε διακόσιες πενήντα δύο (252)  συμμετοχές στον μαθητικό ποιητικό διαγωνισμό, μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες της λήξης του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.