Το Νοέμβριο του 2003 η «Ελευθεροτυπία» στο ένθετο περιοδικό της «Ιστορία» είχε αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή.

Στον τίτλο όμως του αφιερώματος έγραψαν: «Κ. Καραθεοδωρής-«Ο Έλληνας Αϊνστάιν»… Τραγική ειρωνεία, αφού λίγο πιο κάτω αναγράφεται απόσπασμα συνέντευξης τύπου του 1955: «Κύριοι, ζητήσανε να σας απαντήσω σε χίλια δύο πράγματα, κανείς σας όμως δεν θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο δάσκαλος μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε το δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη, σκέψη και έρευνα. Και για να μη σας κουράσω, σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπέραστος Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, στον οποίο, εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική, η σοφία του αιώνα μας, χρωστάμε τα πάντα».

Στα 1916 σε επιστολή του Αϊστάιν προς τον Καραθεοδωρή έγραφε: «…Αν όμως λύσετε και το πρόβλημα των κλειστών γραμμών του χρόνου θα σταθώ μπροστά σας με σταυρωμένα χέρια…».

Όλες οι επιστολές του Αϊνστάιν προς Καραθεοδωρή βρίσκονται σε κρατικό μουσείο των Ιεροσολύμων και θεωρούνται «απόρρητες»!

Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε ότι το περιεχόμενο τους δείχνει ότι ο πραγματικός πατέρας της θεωρίας της σχετικότητας είναι ο δικός μας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής!

Είναι καιρός η Ελληνική διπλωματία και η Ακαδημία μας, ν’ απαντήσουν τα αντίγραφα αυτών των επιστολών. Τι θα πει «είναι απόρρητες»;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.