Ανήκουμε σε μία γενιά, η οποία δεν έζησε, ευτυχώς, την απάνθρωπη περίοδο της κατοχής της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από τους Βουλγάρους και τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε. Δυστυχώς, όμως, ούτε στο σχολείο διδαχτήκαμε τι συνέβη τις περιόδους αυτές στην περιοχή. Και εννοούμε τα ιστορικά γεγονότα, όχι την «ερμηνεία» των αντιμαχόμενων πλευρών. Στην αυτοδιοίκηση υπάρχουν αρκετοί νέοι άνθρωποι, που βρίσκονται στο ίδιο ιστορικό «σκοτάδι» μ’ εμάς.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πως θα πάρει απόφαση ένας νέος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δράμας, όταν θα εισαχθεί το θέμα για την τοποθέτηση της προτομής του Αντώνιου Φωστερίδη, του επονομαζόμενου «Αντών Τσαούς», σε κεντρικό σημείο της πόλης;

Ωστόσο, ο συνδυασμός «Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δήμου Δράμας» έσπευσε, με ανακοίνωση, να πάρει θέση κατά της απόφασης που έλαβε, κατά πλειοψηφία, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας. «Επειδή η δράση και όλα τα χαρακτηριστικά του εν λόγω ιστορικού προσώπου και των εθνικιστικών ανταρτικών του ομάδων, οδηγούν στη διαμόρφωση ενός διχαστικού και εμφυλιοπολεμικού κλίματος στην ευαίσθητη περιοχή της Δράμας, απαιτούμε ως δημοκρατικοί άνθρωποι να καταψηφιστεί, απ’ όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, το αίτημα αυτό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πως μπορούν τα μέλη του συνδυασμού να μιλάνε για διχαστικό και εμφυλιοπολεμικό κλίμα, όταν στην ίδια ανακοίνωση θεωρούν τους εαυτούς τους «δημοκρατικούς ανθρώπους»; Άρα, υπάρχουν και οι «μη δημοκρατικοί άνθρωποι», που αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να τοποθετηθεί η προτομή.

Πρέπει να καταλάβουν οι συμπολίτες που εκπροσωπούν τον συνδυασμό αυτό και όσοι έχουν την ίδια, εντελώς λανθασμένη, αντίληψη περί δημοκρατικότητας, ότι ο «δημοκράτης άνθρωπος» δεν χαρακτηρίζεται από την πολιτική ιδεολογία του, αλλά από τη γενικότερη στάση ζωής που έχει.

Τον διχασμό καλλιεργούν εκείνοι που διαχωρίζουν τους ανθρώπους ανάλογα με την πολιτική ιδεολογία τους. Αυτοί είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Ποια είναι η δράση του Αντώνη Φωστερίδη, που οδηγεί στη διαμόρφωση διχαστικού κλίματος; Γιατί δεν ενημερώνουν τους πολίτες για τη δράση αυτή, τα μέλη του συνδυασμού «Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δήμου Δράμας»; Ας παραθέσουν τα ιστορικά επιχειρήματα, για να πάρουν τις απαντήσεις τους. Χωρίς επιχειρήματα θα στηρίξουν τη θέση τους στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.