Λένε οι υποψήφιοι των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ότι πρέπει να γίνουν έργα υποδομών στους Δήμους και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. «Πρόοδος σημαίνει, για παράδειγμα, να βελτιωθεί άμεσα ο δρόμος που συνδέει τη Δράμα με την Εγνατία οδό, αλλά χωρίς διόδια. Πρόοδος σημαίνει, να έχουν όλα τα σπίτια εξασφαλισμένη φθηνή θέρμανση, ειδικά όταν από την περιοχή μας περνούν αγωγοί φυσικού αερίου», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Παπατολίδης, σε πρόσφατη παρουσίαση υποψηφίων στην Προσοτσάνη.

Κανείς πολίτης δεν διαφωνεί να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο, να κατασκευαστούν σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, να συνδεθούν τα νοικοκυριά με το δίκτυο φυσικού αερίου κ.λπ.

Για να γίνουν πραγματικότητα, όμως, τα έργα αυτά απαιτούνται πόροι. Με δεδομένη την οικονομική αδυναμία της ελληνικής οικονομίας, η χρηματοδότηση πρέπει να αναζητηθεί από άλλες πηγές. Η κυριότερη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι αντίθετο με τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, ασκεί κριτική στις κυβερνήσεις για την υπερφορολόγηση των πολιτών, τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους κ.λπ. Εάν υποθέσουμε πως η Ελλάδα παύει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους Έλληνες πολίτες, σύγχρονους δρόμους, δίκτυα φυσικού αερίου, ύδρευσης, αποχέτευσης, υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας κ.ά., χωρίς οικονομική επιβάρυνση, πρέπει να αναζητήσει άλλη πηγή χρηματοδότησης εκτός από τη φορολογία. Εάν το Κ.Κ.Ε. φορολογήσει μόνο τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις πολυεθνικές εταιρείες, θα μπορέσει να εξασφαλίσει τα χρήματα για όλα αυτά (τα δαπανηρά) έργα;

Άραγε, οι πολίτες γειτονικών χωρών της Ελλάδας, που δεν είναι ενταγμένες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απολαμβάνουν τη δωρεάν παροχή τέτοιων υπηρεσιών και έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής από τους Έλληνες; Εάν έχουν υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, τότε πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους. Το οξύμωρο είναι, ότι μερικές από τις χώρες αυτές εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι υπόλοιπες επιθυμούν (διακαώς) να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Άλλωστε, η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, ήταν μία συνομοσπονδία κρατών, τα οποία είχαν τη δική τους εθνική οντότητα, που αποτέλεσε, κατά κάποιο τρόπο, «παράδειγμα» για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.