Διαβάσαμε μία «ξερή» ανακοίνωση του δημάρχου Δοξάτου, Δημήτρη Δαλακάκη, για την έναρξη δρομολογίων, για πρώτη φορά, αστικής συγκοινωνίας στον Δήμο Δοξάτου. Ασφαλώς πρόκειται για θετική είδηση, αφού θα εξυπηρετούνται οι δημότες και μάλιστα χωρίς αντίτιμο εισιτηρίου! Το ερώτημα είναι, αφού δεν υπάρχει εισιτήριο, πως θα συντηρείται ο φορέας που παρέχει την υπηρεσία αυτή.

Πρόκειται, μήπως, για κάποιο πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς με αστική συγκοινωνία;  Το πρόγραμμα προβλέπει την οικονομική συμμετοχή του Δήμου Δοξάτου; Ποιος επιδοτεί τη δωρεάν μεταφορά των πολιτών; Πόση διάρκεια έχει το πρόγραμμα; Εντάχθηκε άλλος Δήμος του Νομού Δράμας, ή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο πρόγραμμα αυτό;

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει, μόνο, τα δρομολόγια που θα εκτελούνται και ότι το ερχόμενο καλοκαίρι, θα λειτουργήσει μία ακόμα γραμμή: Νεροφράκτης, Αγία Παρασκευή, Καλαμώνας.

Επίσης, για την ίδρυση γραμμών αστικής συγκοινωνίας απαιτείται, εάν δεν κάνουμε λάθος, η έγκριση του Δήμου και σχετική απόφαση δημοτικού συμβουλίου, για την επέκταση της αστικής περιοχής. Διότι, την μεταφορά του επιβατικού κοινού έξω από την πόλη της Δράμας, καλύπτει το ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Νομού Δράμας.

Μακάρι το μέτρο να καθιερωθεί, για να αναπτυχθεί η συνείδηση στους πολίτες, να μετακινούνται χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς και λιγότερο τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

Χωρίς τύχη, πολλές φορές, δεν μπορεί κάποιος να πετύχεις υψηλούς στόχους. Έτσι και η Δόξα Δράμας, η οποία έδωσε μεγάλη μάχη στο περασμένο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας (Football League), για να παραμείνει στην κατηγορία και μετά την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για την αναδιάρθρωση των εθνικών, ή επαγγελματικών, κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου, βρέθηκε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, που θα είναι η λεγόμενη Super League 2. Αυτό που απασχολεί, ωστόσο, τους φιλάθλους του συλλόγου, είναι η διοικητική σταθερότητα. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.), Γιάννης Μπύρος, ανακοίνωσε ότι στο τέλος Μαΐου αποχωρεί από τα διοικητικά πράγματα, αλλά θα φροντίσει να μη δημιουργηθεί κενό στη διοίκηση.

Εάν καταλήξει σε συμφωνία με κάποιον από τους φερόμενους ως ενδιαφερόμενους νέους ιδιοκτήτες, η διοικητική (και οικονομική) ομαλότητα θα συνεχιστεί. Τι θα γίνει, όμως, αν ο Γιάννης Μπύρος παραδώσει τις μετοχές του στο Ερασιτεχνικό σωματείο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.