Η ανικανότητα και η άγνοια της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου θέτει σε κίνδυνο και την φετινή Ονειρούπολη, μια εκδήλωση που ξεκίνησε με τον Θωμά Μαργαρίτη και γιγαντώθηκε με την Δημοτική Αρχή του Κυριάκου Χαρακίδη. Στην μακρόχρονη πορεία της ξεπέρασε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Κατορθώσαμε, η παράταξη «πόλη + ζωή», να την κρατήσουμε ζωντανή στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και να την δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο, βελτιώνοντάς την κάθε χρόνο και παράλληλα περιορίζοντας το κόστος της, ώστε να είναι σήμερα η σημαντικότερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της χώρας και των Βαλκανίων.

Φέτος, οι εμμονές, οι ολιγωρίες και η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΚΠΟΤΑ, θέτουν σε κίνδυνο την πραγματοποίησή της.

Συγκεκριμένα, με ένα πρόχειρο και απαράδεκτο σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας της Ονειρούπολης που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΚΠΟΤΑ και το οποίο έρχεται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα ό,τι με πολύ κόπο, μεγάλες θυσίες και πολλά έξοδα έχει βήμα-βήμα οικοδομηθεί εδώ και χρόνια.

Επισημάναμε από τον Ιούνιο τα τραγικά λάθη της διοίκησης της ΔΕΚΠΟΤΑ και στις 17 Ιουλίου αποστείλαμε σχετικό ενημερωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ και στους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων, τονίζοντας τα βασικά στοιχεία για τα οποία το σχέδιο Κανονισμού δεν μπορεί να εγκριθεί και να λειτουργήσει.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είχαμε επισημάνει ότι «Υπάρχουν αναφορές που είναι αντίθετες με συγκεκριμένες διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των ΟΤΑ και των Νομικών τους Προσώπων. Θεωρούμε ότι το σχέδιο πρέπει να επανεξεταστεί στο σύνολό του, να καταγραφεί η άποψη των υπηρεσιών που έχουν αρμοδιότητα με βάση τις δράσεις και τη λειτουργία της Ονειρούπολης, να έχουμε γνώμη και νομικού συμβούλου, και στη συνέχεια να δοθεί στις Παρατάξεις».

Η αλαζονεία και οι εμμονές δεν τους επέτρεψαν να δουν πιο προσεκτικά τις επισημάνσεις μας.

Σήμερα, ενώ ήδη ξεκινούν οι προεργασίες για την φετινή διοργάνωση και πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή για την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους, ο Κανονισμός Λειτουργίας που προτείνεται για ψήφιση, αντί να λύσει, θα δημιουργήσει προβλήματα.

Από τα πολλά και τραγικά λάθη του σχεδίου Κανονισμού, αναφέρουμε ένα μόνο, με την ελπίδα, έστω την τελευταία στιγμή, να βρεθεί κάποιος στην Δημοτική Αρχή που μπορεί να ξεπεράσει την αλαζονεία και τις εμμονές και να διορθώσει την λανθασμένη και επικίνδυνη πορεία που ακολουθείται.

Επισημαίνουμε, λοιπόν, ότι η λειτουργία της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς είναι  αποκλειστική αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να έχει καμιά εμπλοκή η ΔΕΚΠΟΤΑ, και η έκδοση του σχετικού Κανονισμού Λειτουργίας μπορεί να γίνει μόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα με προϋποθέσεις που απαιτούν χρόνο. Περιττεύει να πούμε τι θα συμβεί εάν ληφθούν και άλλες λανθασμένες αποφάσεις.

Προχωρούμε στην έκδοση αυτού του Δελτίου Τύπου σήμερα, παρότι το θέμα θα συζητηθεί την Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή η κάθε ημέρα που περνάει έχει μεγάλη σημασία για την έγκαιρη προετοιμασία της Ονειρούπολης.

Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό.

Επιτέλους, ασχοληθείτε σοβαρά!!!!

Εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να συμβάλουμε ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια από τις εμμονές, τα λάθη και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής.

 

Γραφείο Τύπου

e-mail: poli-zoi@outlook.com

Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.