Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, ήταν η παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού και τα δύο σωματεία της Καβάλας, «Ο άγιος Νέστωρ» και «Πνοή», πραγματοποίησαν κοινή δράση. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Εδώ και χρόνια, έχουμε επιλέξει το φιλανθρωπικό σωματείο κυριών Καβάλας «Ο άγιος Νέστωρ» και ο σύλλογος «Πνοή» για το παιδί και την οικογένεια, να συνδιοργανώνουμε μία δράση για τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Έτσι, βρεθήκαμε, φέτος, οι πρόεδροι και μέλη από τα δύο διοικητικά συμβούλια, αλλά και εθελόντριες, στο 17ο δημοτικό σχολείο στην αγία Παρασκευή: Νίκη Ανέστη, Ιωάννα Χατζηβαρύτη, Γιώτα Γρηγοριάδου, Γεωργία Καραγιαννοπούλου, Ντίνα Χατζηγιάννη, Μαρία Σουλίδου. Συναντήσαμε περίπου 30 μαθητές της Δ΄ & Ε΄ τάξης. Αρχίσαμε μιλώντας για την παγκόσμια ημέρα κι αν γνώριζαν κάτι γι’ αυτή. Πρόθυμα τα παιδιά πήραν μέρος στο διάλογο κι όπως πάντα, μάς εξέπληξαν με την προσοχή και με τις απαντήσεις τους. Ακολούθησαν δύο βιντεάκια. Στο ένα, μάλιστα, που μιλούσε για τη διαφορετικότητα και υπήρχε καθ’ όλη την εξέλιξή του κι ένα τραγούδι, τα παιδιά το τραγούδησαν με κέφι και μάλιστα στο ρεφρέν οι παιδικές φωνές δυνάμωσαν, καθώς τα λόγια έλεγαν: «Γέφυρες χτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε». Κατόπιν, έφτιαξαν το «δένδρο των δικαιωμάτων» (φωτογραφία). Κάθε παιδί έγραψε πάνω στο πράσινο φυλλαράκι που του δόθηκε ένα από τα δικαιώματα, το όνομα και την τάξη του και το κόλλησε στο δέντρο, το οποίο θα στολίζει κάποιο χώρο του σχολείου, για να θυμίζει την εκδήλωση που έγινε. Όση ώρα τα παιδιά έγραφαν και κολλούσαν τα φυλλαράκια τους, η αίθουσα θύμιζε ένα πολύβουο μελίσσι!!!

Αφού κεράσαμε τα παιδιά, τα ευχαριστήσαμε για τη συμμετοχή και δεχθήκαμε τις δικές τους ευχαριστίες για την εκδήλωση, που έκλεισαν ο διευθυντής του σχολείου, Τάσος Κυριαζίδης και οι δάσκαλοι των δύο τάξεων, οι οποίοι μάς ευχαρίστησαν εκ μέρους όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού για τη δράση.

Φεύγοντας από το σχολείο, η ικανοποίηση όλων των κυριών ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Μία ακόμα κοινή δράση πέτυχε και τα αισθήματα ήταν ιδιαίτερα, γιατί δεν δώσαμε μόνο, αλλά πήραμε πολλά από τις χαρούμενες παιδικές ψυχές!!!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.