Ο καιρός που τις τελευταίες ημέρες έχει αλλάξει παίζει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα των  αγροτών και ιδιαίτερα των καλλιεργητών πατάτας. Είναι γεγονός πως  οι καλλιεργητές πατάτας  σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν καταφέρει να συγκομίσουν ακόμα την παραγωγή τους στο σύνολο της.

Πριν λίγες ημέρες κανείς δεν φαντάζονταν τέτοια μεταβολή στον καιρό, δηλαδή μια κακοκαιρία που θα έχει τόσο μεγάλη διάρκεια. Αρκετές ημέρες τώρα οι καλλιεργητές έχουν σταματήσει τις εργασίες και φυσικά αυτή την εποχή όπως οι ίδιοι αναγνωρίζουν, αυτή δεν είναι καλή εξέλιξη. Πλέον οι καλλιέργειες που δεν έχουν συγκομιστεί στην περίπτωση που οι συνθήκες των χωραφιών είναι επιβαρυντικές, ίσως κινδυνεύουν με ολοκληρωτική καταστροφή. Αυτό γιατί το νερό πλέον αρχίζει να συγκεντρώνεται μέσα στα χωράφια με κίνδυνο να υποβαθμιστεί η ποιότητα της παραγωγής ή ακόμα κα να σαπίσει πριν συγκομιστεί. Η ζημιά σίγουρα απειλεί ήδη την παραγωγή και όσο περνούν οι μέρες και δεν βελτιώνονται οι συνθήκες γίνεται ακόμα δυσκολότερη η κατάσταση.

Μια «καλή» χρονιά για τους καλλιεργητές πατάτας κινδυνεύει να μετατραπεί σε παγίδα  μιας και τελικά οι ικανοποιητικές τιμές ίσως δεν επαρκούν για το θετικό πρόσημο της χρονιάς. Οι χαλαζοπτώσεις του καλοκαιριού αποδεδειγμένα έχουν προκαλέσει ζημιά στην τελική παραγωγή, ενώ στη συνέχεια ο πολυήμερος  καύσωνας επηρέασε όπως αναφέρουν παραγωγοί την ανάπτυξη των βολβών με αποτέλεσμα η παραγωγή να μην ανταποκρίνεται στην αναμενόμενη ποσότητα. Όπως γίνεται αντιληπτό πολλοί είναι τελικά οι λόγοι για τους οποίους η φετινή χρονιά μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο «ικανοποιητική» για τους καλλιεργητές πατάτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.