Την παραίτηση του έχει υποβάλλει στον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο αντιδήμαρχος – αρμόδιος για την καθαριότητα, το πράσινο και τα αδέσποτα ζώα, Σταμάτης Ρεμόντης. Αυτό δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη  στην πρωινή εκπομπή του ALPHANEWS 95,5, αφήνοντας πολλά ερωτήματα αναπάντητα.  Η παραίτηση του υπεβλήθηκε όπως είπε από την προηγούμενη εβδομάδα και ήδη ο Στ. Ρεμόντης περιμένει την απόφαση του Δημάρχου.

Σε ερώτηση για το αν έγινε για προσωπικούς λόγους όπως συνηθίζεται να αναφέρεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Στ. Ρεμόντης είπε «όχι». Τόνισε πως η υποβολή της παραίτησης  έγινε γιατί δέχονταν μεγάλες πιέσεις πάνω στην δουλειά που έκανε ως αντιδήμαρχος.

«Γνωρίζετε ότι δεν παίρνω χρήματα για τις υπηρεσίες μου ως αντιδήμαρχος, είπε, όπως επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακατέβω ως υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ πιέσεις σε αυτό που κάνω, γιατί ό,τι κάνω το κάνω για το καλό της πόλης και των συμπολιτών μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στ. Ρεμόντης.  Σε ερώτηση των δημοσιογράφων από πού ασκούνται οι πιέσεις, ο Αντιδήμαρχος δεν θέλησε να απαντήσει επιφυλασσόμενος να μιλήσει σε λίγες ημέρες.

Είναι γνωστό ότι ο Σταμάτης Ρεμόντης από πολύ νωρίς είχε αποστασιοποιηθεί από τον στενό πυρήνα του Δημάρχου και έδειχνε με τη στάση του, ότι είναι δυσαρεστημένος. Για πολύ καιρό, πότε σημείωνε απουσίες από τις συνεδριάσεις της ομάδας της παράταξής του, πότε απουσίαζε από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ορισμένες φορές, δεν δίσταζε, σε ορισμένα θέματα, να εκφράζει διαφορετική άποψη από εκείνη που φαινόταν που έχει η παράταξη της πλειοψηφίας.

Πάρα πολλοί συμπολίτες μας έλεγαν τότε, πως ήταν δυσαρεστημένος επειδή ο Δήμαρχος δεν του έδωσε κάποια θέση Αντιδημάρχου ή Προέδρου νομικού προσώπου του Δήμου. Λίγους μήνες πριν να οριστεί Αντιδήμαρχος, είχε επανακάμψει στις συνεδριάσεις και έδειχνε τακτικός και συνεπής στις υποχρεώσεις του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας. Αργότερα, όταν ορίστηκε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, πρασίνου και αδέσποτων σκύλων, οι ίδιοι κύκλοι των συμπολιτών μας είπαν πως είχε επανέλθει, επειδή νωρίτερα ο Δήμαρχος του είχε υποσχεθεί την Αντιδημαρχία.

Αναλύοντας τις δηλώσεις του Σταμάτη Ρεμόντη, μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε, ότι εξέφρασε παράπονο, ότι του ανατέθηκε Αντιδημαρχία μη αμειβόμενη. Και την ίδια στιγμή έσπευσε να επαναλάβει, κάτι που είχε δηλώσει και στο παρελθόν, ότι δεν πρόκειται να  ξαναβάλει υποψηφιότητα στην αυτοδιοίκηση, προφανώς απογοητευμένος από την αντιμετώπισή του, από τον Δήμαρχο Χρ. Μαμσάκο.

Περιέργως μιλάει για πιέσεις και παρεμβάσεις στο έργο του, ως Αντιδήμαρχος, κι αυτό μας προβληματίζει. Ιεραρχικά, πάνω από τον Αντιδήμαρχο είναι μόνο ο Δήμαρχος, στον οποίο, άλλωστε, είναι υποχρεωμένος να αναφέρεται. Εάν ο Δήμαρχος είναι αυτός που έκανε τις παρεμβάσεις, για τις οποίες λέει ότι υπέβαλε την παραίτησή του, ο Χρ. Μαμσάκος είχε αυτό το δικαίωμα, δεδομένου, ότι οι Αντιδήμαρχοι, ορίζονται από τον Δήμαρχο για να εφαρμόσουν την πολιτική της παράταξής τους. Αν, όμως, οι παρεμβάσεις γίνονται από εξωθεσμικούς, ή από εκπροσώπους άλλων θεσμών, αυτό πρέπει να καταγγελθεί πάραυτα και να στηλιτευτεί από την κοινή γνώμη.

Γιώργος Γανίτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.