Με τον αγνό ξεσηκωμό και τις πορείες των μαθητών μας σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι αποτελούντες το «δημοκρατικό τόξο» κατήγγειλαν τις μεγαλειώδεις κινήσεις της εθνικής νεολαίας μας, στην πράξη προδοσίας! Περί προδοσίας όμως μπορεί κάλλιστα να κατηγορηθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης για την ομιλία του στο Γοργοπόταμο: «Το κόμμα μας επίσης λέει ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη στις αστικές κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου και θα ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της λαϊκής εργατικής πάλης με όλες τις μορφές ώστε να οδηγήσει στην ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης, ως εισβολέα. Ο αγώνας αυτός να συνδεθεί με την πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας είτε η Ελλάδα είναι επιτιθέμενη είτε έχει δεχθεί εισβολή»!!!

Και στα χρόνια 1919-22, από την πρώτη στιγμή της Μικρασιατικής εκστρατείας, το τότε ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) τάχθηκε υπέρ της Τουρκίας, οργανώνοντας αντιπολεμικούς πυρήνες στο μέτωπο με το σύνθημα «Στα σπίτια μας»! Ο ιδρυτής του ΚΚΕ Αβραάμ Μπεναρόγια έγραψε σχετικά: «Μια ευρεία αντιπολεμική προπαγάνδα εις το μέτωπο και τα μετόπισθεν αναπτύσσεται. Οργανώνονται ενιαχού στρατιωτικοί κύκλοι προς μελέτη και συζήτηση. Ένα κόμμα αντιπολεμικό δημιουργείται στο μέτωπο… Η απεργία του στρατού στο μέτωπο έλυσε τη μικρασιατική τραγωδία». (Από την «Πρώτη σταδιοδρομία του ελληνικού προλεταριάτου», Α. Μπεναρόγια, Εκδόσεις «Καμμούντα»). Το ίδιο έκανε το ΚΚΕ και το 1941. Με τις νίκες μας στη Βόρειο Ήπειρο και ενώ ήταν επικείμενη η Γερμανική επίθεση… το ΚΚΕ καλείς τους Έλληνες στρατιώτες να κάνουν ανταρσία και να προτείνουν ειρήνη 18 Μαρτίου 1941. «Η Κ.Ε. καλεί τους φαντάρους, ναυτικούς, αεροπόρους να πάρουν στα χέρια τους τις διοικήσεις των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές που να αντιπροσωπεύουν όλους, από στρατιώτη μέχρι στρατηγό. Να προτείνουν ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους και να απαιτήσουν, παραίτηση της κυβέρνησης, σχηματισμό προσωρινής αντιπολεμικής εθνικής σωτηρίας-ειρήνης, σταμάτημα του πολέμου, ακύρωση των συμφωνιών με τους εγγλέζους και προσανατολισμό της χώρας προς τη Σοβιετική Ένωση. Η Κ.Ε. καλεί την εργατική τάξη και ιδιαίτερα εργάτες μεταφορών ναυτεργάτες, αυτοκινητιστές και εργάτες πολεμικών εργοστασίων να εφαρμόσουν ενιαίο εργατικό αντιπολεμικό μέτωπο με όσους συμφωνούν στην πλατφόρμα του Μετώπου εθνικής σωτηρίας-ειρήνης, συγκροτώντας επιτροπές εργοστασιακές και επιχειρήσεις και να παλέψουν με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, με κωλυσιεργία στην παραγωγή, με οικονομικές και πολιτικές απεργίες. Η Κ.Ε. καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό να πάρει παράδειγμα από τον ηρωικό αδελφή λαό της Βουλγαρίας που κάνει ό,τι μπορεί για την αποκατάσταση της ειρήνης στα Βαλκάνια και την πραγματική συνεννόηση όλων των βαλκανικών λαών» (Πηγή: ΚΚΕ-Επίσημα κείμενα-Τόμος Ε, σελ. 25-26).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.