Απίστευτα πολλές είναι οι πιτοκοπές που γίνονται σε ολόκληρο το νομό μας, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και τις Τετάρτες, έστω κι αν έχουμε μπει ήδη στον Φλεβάρη.

Βεβαίως και είμαστε απ’ αυτούς που επικροτούμε τη διατήρηση των εθίμων μας, αλλά με την κοπή της Βασιλόπιτας, νομίζουμε πως γίνεται κάποια υπερβολή.

Γνωρίζουμε όλοι, πως η κοπή της βασιλόπιτας έχει την τιμητική της δεδομένου ότι αποτελεί μια καλή ευκαιρία για συνάντηση, μια δικαιολογία για τη διοργάνωση εκδήλωσης, έστω κι αν δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσουν οι Σύλλογοι σ’ αυτήν…

Διαπιστώνουμε, ότι κάποιοι Σύλλογοι, κάνουν μια μόνο εκδήλωση κάθε χρόνο, κι αυτή είναι για την κοπή της βασιλόπιτας, χωρίς να έχουν καμιά άλλη δραστηριότητα.

Είναι βέβαια, μια πολύ καλή ευκαιρία για κοινωνική επαφή, δεδομένου ότι τις δύσκολες μέρες της κρίσης, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ελάχιστες άλλες τέτοιες ευκαιρίες.

Ζόρι μεγάλο, όμως, έχουν οι αιρετοί, οι οποίοι νοιώθουν υποχρεωμένοι να παραβρεθούν σε τέτοιες εκδηλώσεις, γιατί έτσι δηλώνουν την παρουσία τους και προσδοκούν ψηφαλάκια…

Η αλήθεια είναι, πως και οι Πρόεδροι τους πιέζουν να παραβρεθούν και θυμώνουν αν δεν πάνε, επειδή η παρουσία τους και μόνο, έστω για λίγα λεπτά, θεωρούν πως δίνει κύρος στην εκδήλωση.

Θα τους δείτε λοιπόν, τα Σαββατοκύριακα να τρέχουν να προλάβουν. Κάνουν ένα γρήγορο χαιρετισμό, ζητούν συγνώμη που πρέπει να φύγουν για να πάνε και σ’ άλλη εκδήλωση και φεύγουν μέσα σε λίγα λεπτά…

Ίσως να μπορούσαν να αποφευχθούν οι υπερβολές στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, αναφορικά με τον χιονιά, αφού όλοι έκαναν ό,τι μπορούσαν και κανείς δεν αδιαφόρησε.

Και βέβαια, ήξεραν από το Δήμο, ότι έρχεται ο χιονιάς και οργανώθηκαν όσο μπορούσαν. Οι έκτακτες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται εκτάκτως. Τέτοια κακοκαιρία πιάνει κάθε δέκα-είκοσι χρόνια.

Λέτε να πρέπει να σπεύσει ο Δήμος να αγοράσει μηχανήματα, και αλάτι που ίσως να χρειαστούν μετά από δέκα χρόνια;

Μπορεί να ήταν χρήσιμο να υπάρξει συζήτηση, για καλύτερη ίσως αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, αλλά μόνο αν γινόταν καλόπιστα θα βοηθούσε…

Να ανεξαρτητοποιηθούν οι δύο κοινωνικές δομές, δηλαδή το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων και το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Δράμας, επιμένει με κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις ο βουλευτής Δημ. Κυριαζίδης.

Ξέρουμε όλοι, πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, δεδομένου ότι αν γίνει το χατίρι της Δράμας, το ίδιο θα ζητούν και άλλοι βουλευτές σε όλη την Ελλάδα.

Ο καλός βουλευτής έχει σοβαρά επιχειρήματα, αλλά τέτοιες προνοιακές δομές θα πρέπει να λειτουργούν με διαφορετικά κριτήρια και με την εποπτεία του κράτους.

Πιεστικά ζήτησε κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. Δράμας ο Παύλος Ζαχαριάδης από τη διοίκηση του Δήμου, να δεσμευτεί πότε θα φέρει προς συζήτηση τον απολογισμό της Ονειρούπολης.

Ρήξη, πάντως είναι σίγουρο ότι θα φέρει μια τέτοια αναλυτική συζήτηση, αν έρθει όπως τη ζήτησε ο Παύλος, δεδομένου, ότι όλοι, κατόπιν εορτής θα λένε, γιατί τόσο κι όχι τόσο, γιατί σ’ αυτόν κι όχι σε κείνον…

Σίγουρα πρέπει να γίνει απολογισμός και μάλιστα αναλυτικός, αλλά πρέπει να δεσμευτεί η αντιπολίτευση, ότι θα συζητήσουν πολιτικά το θέμα, χωρίς λαϊκίστικη διάθεση.

Τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση για τα 8μηνα στον Δήμο Δράμας, βοηθούν υπάλληλοι που εγκαταστάθηκαν στο ισόγειο του Δημαρχείου, είπε ο κ. Σολάκης, για όσους δεν μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά αίτηση στον ΟΑΕΔ.

Υποστήριξε με βεβαιότητα ο Δήμαρχος, ότι το νερό, ως κοινωνικό αγαθό, δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί, και δεν το διαπραγματεύεται με κανένα κόστος και κανένα τίμημα, απαντώντας στις επιφυλάξεις που εξέφρασε ο κ. Ηλιόπουλος.

Χαιρόμαστε, δε, που ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε  με θετικά σχόλια, στο έργο της ΔΕΥΑΔ, που εντάχθηκε (η 3η Ζώνη) στο ΕΣΠΑ, με 6,1 εκατ. ευρώ.

Ψαγμένα φαίνεται ότι τα έχει τα ευρωπαϊκά προγράμματα ο Δήμος Δράμας, αφού ο Χρ. Μαμσάκος, δήλωσε ότι το έργο της ΔΕΥΑΔ είναι το πρώτο μιας σειράς άλλων έργων που θα φέρουν στον Δήμο πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, εμείς, μέχρι να τα δούμε, κρατάμε μικρό καλάθι. Μακάρι να μας διαψεύσει η πραγματικότητα.

Γιώργος Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.