Προστέθηκαν νέες ειδικότητες επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας

Ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας

0
2

Ελπίδα για προσλήψεις στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Καβάλας «γεννά» η σκέψη της κυβέρνησης, να επιτραπούν οι προσλήψεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και στις δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Η προοπτική αυτή κινητοποίησε τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, προκειμένου να επικαιροποιήσει τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της επιχείρησης. Το διοικητικό συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των διοικητικών και άλλων στελεχών των Τμημάτων, ενέκρινε την τροποποίηση ορισμένων άρθρων του Οργανισμού, έτσι ώστε να εναρμονιστούν στις σύγχρονες λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης.

Η Δ.Ε.Υ.Α. εξυγιαίνεται οικονομικά και εκσυγχρονίζεται

Ο πρόεδρος, Νίκος Ξανθόπουλος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, ανέφερε ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω των ελλείψεων σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Η βούληση της δημοτικής αρχής του Δήμου Καβάλας, ωστόσο, είναι να συνεχίσει η Δ.Ε.Υ.Α. να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της προς τους δημότες, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ο εκσυγχρονισμός της επιχείρησης. Εξηγώντας στο δημοτικό συμβούλιο τους λόγους για την έκτακτη εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, ο Ν. Ξανθόπουλος σημείωσε ότι προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των προσλήψεων προσωπικού, όταν αρθεί νομοθετικά η απαγόρευση που ισχύει, έπειτα από παράταση, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, είναι η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας, που καταρτίστηκε και εγκρίθηκε το 2001!

Ειδικότερα, τροποποιήθηκαν δύο άρθρα, τα οποία αφορούν στην τακτοποίηση των ειδικοτήτων που χρειάζεται η Δ.Ε.Υ.Α. και στη ρύθμιση ορισμένων λειτουργικών ζητημάτων, όπως είναι το ωράριο εργασίας των εξωτερικών συνεργείων. Οι ειδικότητες που προστέθηκαν καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, καταργήθηκαν αυτές που δεν εξυπηρετούν τη σημερινή λειτουργία της επιχείρησης και έγινε, έτσι, ένα ακόμα βήμα για την αναβάθμιση της Δ.Ε.Υ.Α., παράλληλα με την οικονομική εξυγίανση.

Την εισήγηση της διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. ψήφισαν ο εκπρόσωπος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Θόδωρος Μουριάδης, ο Βαγγέλης Παππάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Ο Μάκης Παπαδόπουλος και ο Άρης Βέρρος εξέφρασαν την άποψη, ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, έπρεπε να υπάρχει και η τοποθέτηση της πλευράς των εργαζομένων. Ο Α. Βέρρος μίλησε, ακόμα, για «φωτογραφικές» προσλήψεις, όσον αφορά τις ειδικότητες που προστέθηκαν και ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα. Παρενέβη, όμως, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και νεολαίας, Γιώργος Φιλόσογλου, ο οποίος σημείωσε ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α., καλούσε με επιτακτικό τρόπο τη διοίκηση της επιχείρησης, να εισάγει το θέμα των νέων προσλήψεων προς έγκριση. Η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας, τελικά, ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.