Πριν λίγες ημέρες για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, πληροφορήθηκαν πως στο γνωστό από το παρελθόν πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Κοζλοντούϊ στην γειτονική Βουλγαρία, σημειώθηκε βλάβη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ατυχήματα στο εν λόγω εργοστάσιο έχουν προκαλέσει ανησυχία στον πληθυσμό της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα κατά το παρελθόν είχαν υπάρχει σοβαρότερα ατυχήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα διαρροή επιβλαβών ουσιών. Αυτή την φορά, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας αφού η βλάβη δεν είχε κανέναν δυσάρεστο αποτέλεσμα πέραν της αναγκαστικής μείωσης της ισχύς λειτουργίας του ενός από τους δυο εν λειτουργία αντιδραστήρες.  Είναι γεγονός πως ακόμα και αν δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, η λειτουργία ενός εργοστασίου που χρησιμοποιεί πυρηνική ενέργεια και λειτουργεί με πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, μόνο αίσθημα ασφάλειας δεν δημιουργεί. Τα βαλκάνια είναι «μικρή γειτονιά»  και τέτοιου είδους προβλήματα αφορούν περισσότερες από μία χώρες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως δύο αντιδραστήρες του ίδιου εργοστασίου έπαψαν να λειτουργούν μετά από σχετικό αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από λίγα χρόνια. Πλέον οι δύο εναπομείναντες αντιδραστήρες λειτουργούν υπό αυστηρή παρακολούθηση ενώ υπάρχουν και χρονοδιαγράμματα για την παύση τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.