Πτώση της θερμοκρασίας και στον ορίζοντα οι πρώτες καμινάδες που καπνίζουν

0
9

Μετά τις βροχές ο καιρός στην περιοχή του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου δεν θα ξαναγίνει «καλοκαιρινός». Ήδη η θερμοκρασία σημείωσε σημαντική πτώση και αν συνεχιστεί αυτή η πορεία σύντομα θα δούμε τις πρώτες καμινάδες στα χωριά της περιοχής να καπνίζουν. Αξίζει να σημειωθεί πως οι σόμπες στην περιοχή έσβησαν στο τέλος του Μαΐου που πέρασε και μόλις τέσσερις μήνες μετά όλα δείχνουν πως σύντομα θα ανάψουν ξανά.

Όλα αυτά φυσικά συντελούν στο να αποδοθεί στην περιοχή ο χαρακτηρισμός «περιοχή ειδικών συνθηκών». Κάπως έτσι γίνεται κατανοητό πως η περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου, όπως και κάποιες άλλες περιοχές τις χώρας, δεν μπορούν να αξιολογούνται με τα ίδια δεδομένα όπως οι υπόλοιπες περιοχές που μπορεί να χαρακτηρίζονται ορεινές αλλά δεν παρουσιάζουν τις ίδιες ιδιαιτερότητες. Τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και η διάρκεια του χειμώνα, είναι χαρακτηριστικά στοιχεία της περιοχής. Για τους λόγους αυτούς φυσικά το επίδομα θέρμανσης χαρακτηρίζεται «σωστή πρωτοβουλία» αλλά για να γίνει «αισθητή» στην περιοχή, προφανώς  θα πρέπει να ενισχυθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.