Η προθεσμία για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των 150.000 ευρώ, για τα σωματεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της κατηγορίας Super League 2 την περίοδο 2021-2022 έληξε την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021. Και η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965 δεν βρήκε το απαιτούμενο ποσό, με συνέπεια να μην εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.)! Παράλληλα, τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται «ζύμωση» για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Π.Α.Ε., χωρίς αποτέλεσμα στην διαπραγμάτευση μεταξύ των τριών βασικών μετόχων, Αντώνη Αντωνίου, Σωτήρη Δεληκάρη, Αντώνη Κατσαμακίδη και τον Καναδό επιχειρηματία, Αλεξάντερ Χαντιτάτζι.

Ο δήμαρχος Καβάλας

έστειλε επιστολή στον

υφυπουργό αθλητισμού

Υπενθυμίζουμε πως μερικοί Καβαλιώτες εξεδήλωσαν την προθυμία να βάλουν χρήματα, από δέκα χιλιάδες ευρώ έκαστος και να βρεθούν κι άλλοι, ώστε να συμπληρωθεί το ποσό της εγγυητικής επιστολής. Φαίνεται πως η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε και μπροστά στο αρνητικό φάσμα να χαθεί η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, πήρε την πρωτοβουλία και έστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για να ζητήσει μία χρονική παράταση δύο εβδομάδων, προκειμένου η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 να καταθέσει τις 150.000 ευρώ. Ο δήμαρχος ανέφερε τα ακόλουθα:

Κύριε υφυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η Π.Α.Ε. ΑΟ «ΚΑΒΑΛΑ» 1965 έχει δηλώσει αρμοδίως και εγκύρως την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Super League 2 2021-2022 Το δικαίωμα συμμετοχής της ομάδας της πόλης μας στο πρωτάθλημα Super League 2, το απέκτησε λόγω της βαθμολογικής της επίδοσης που αυτή είχε στο πρωτάθλημα της Football League της αμέσως προηγούμενης αθλητικής περιόδου (2020-2021). Όπως επίσης γνωρίζετε, για την έγκυρη και νόμιμη συμμετοχή μιας Π.Α.Ε. στο πρωτάθλημα Super League 2, ο ισχύων νόμος απαιτεί μεταξύ των άλλων και κατάθεση εγγυητικής επιστολής ποσού, κατ’ ελάχιστον, 150.000 ευρώ. Λόγω οικονομικής αδυναμίας των σημερινών μετόχων-ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις, συμφωνήθηκε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ομάδας μας, μετά το εκδηλωθέν σοβαρό ενδιαφέρον επιχειρηματία, Καναδού πολίτη, ο οποίος τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και την πόλη μας και για γενικότερες, πέραν της απόκτησης της Π.Α.Ε., επενδύσεις.

Επειδή, οι σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών ήδη ολοκληρώθηκαν και απέμεινε η διεκπεραίωση των τυπικών, όπως η χορήγηση άδειας εκ μέρους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στον επενδυτή απόκτησης των μετοχών, καθότι είναι πολίτης τρίτης χώρας, η τυπική συμβολαιογραφική σύμβαση μεταβίβασης μετοχών, η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής,

Επειδή, το δικαίωμα ανόδου της ομάδας της πόλης μας από την Football League στην Super League 2 αυτή το κέρδισε με κόπους και την συμβολή όλων των κατοίκων της πόλης μας, η περιοχή μας δε έχει απόλυτη ανάγκη από επενδυτές της σοβαρότητας και αποφασιστικότητας του συγκεκριμένου επιχειρηματία (τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεσή σας από εμένα),

Σας παρακαλώ θερμά, να χορηγήσετε μία παράταση δύο (2) εβδομάδων για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να μπορέσει η ομάδα της Καβάλας να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Δεν θα συνεχίσει

και ο Γ. Μανάφης!

Εν τω μεταξύ, μετά τις αποχωρήσεις του προπονητή, Κώστα Ανυφαντάκη και ορισμένων βασικών ποδοσφαιριστών, ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει στην Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 και ο γενικός αρχηγός, Γιώργος Μανάφης, ο οποίος βοήθησε στις δύο ανόδους της ομάδας από την Γ΄ εθνική κατηγορία στην Super League 2. Δυστυχώς, το κλίμα δεν είναι ευχάριστο και η μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε τα προηγούμενα έτη κινδυνεύει να πάει στράφι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.