Π. Ζησίμου: «Η θαλάσσια σύνδεση Καβάλας-Θάσου είναι μείζον θέμα για την τοπική οικονομία»

0
6

Ο συνδυασμός «Ανανέωση Τώρα», με επικεφαλής τον Παύλο Ζησίμου, που συμμετέχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας κατέθεσε την ακόλουθη θέση, σχετικά με τη θαλάσσια σύνδεση της πόλης της Καβάλας με τη Θάσο: «Για ακόμα μία χρονιά γινόμαστε μάρτυρες μιας σοβαρής στρέβλωσης στην τοπική μας οικονομία, αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν και φέτος στη γραμμή που συνδέει τη Θάσο με την πρωτεύουσα του Νομού. Μπροστά σε αυτό το «μπαλάκι ευθυνών», ανάμεσα σε μη αποκεντρωμένες, δυστυχώς, Υπηρεσίες, θα περίμενε κανείς από το Επιμελητήριο Καβάλας να παρέμβει.

Όχι απλώς να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τα όσα συμβαίνουν και αυτό τον χειμώνα, αλλά να κάνει μία δυναμική και επί της ουσίας παρέμβαση στα αρμόδια όργανα. Θα έπρεπε να δώσει το δικό του υπόμνημα προτάσεων στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη συζήτηση για τα δρομολόγια της νέας δρομολογιακής περιόδου. Θα έπρεπε ακόμα και να στείλει εκπρόσωπό του στον Πειραιά και με φυσική παρουσία στο Σ.Α.Σ., να κάνει ηχηρή τη φωνή των επιχειρήσεων του Νομού.

Το Επιμελητήριο εκπροσωπεί χιλιάδες επιχειρήσεις και είναι ο φορέας της «αγοράς» όλου του Νομού. Φαίνεται ότι, δεν έχει καταλάβει ακόμα τη δύναμή του. Το θέμα της σύνδεσης της πρωτεύουσας του Νομού έπρεπε να βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» των διεκδικήσεων.

Το πρόβλημα της σύνδεσης Καβάλας-Θάσου, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και σε κάθε περίπτωση, να υπάρξουν συνέργειες ανάμεσα στο Επιμελητήριο και τους άλλους τοπικούς φορείς. Οι επιστολές και οι καταγγελίες από απόσταση, δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Δυστυχώς, δεν είδαμε ούτε καν «ένα γράμμα», «μία ανακοίνωση».

Δεν είναι δυνατόν το Επιμελητήριο να δέχεται ότι μία επιχείρηση πρέπει να διανύει, μετ’ επιστροφής, 200, ή 300 χιλιόμετρα μέσα στον ίδιο Νομό, για να φτάσει τα προϊόντα της στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, όπως τα Λιμενάρια, ή ο Θεολόγος. Ούτε να δέχεται ότι, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών πρέπει να διανύουν τόσα χιλιόμετρα, για να έχουν πρόσβαση στην κεντρική αγορά και τις κεντρικές Υπηρεσίες της περιοχής.

Στο συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα» θεωρούμε το ζήτημα των θαλάσσιων συγκοινωνιών, ως ένα από τα μείζονα ζητήματα που αφορούν την οικονομία του Νομού μας, μιας περιοχής που την χαρακτηρίζει και η νησιωτικότητα. Ο εφοδιασμός της Θάσου με προϊόντα της τοπικής αγοράς, αλλά και οι εξαγωγές του νησιού, η απρόσκοπτη διακίνηση αγαθών γενικότερα, πρέπει να υποστηρίζονται από φορείς όπως το Επιμελητήριο, αν θέλουμε να ανθεί η τοπική μας οικονομία.

Για εμάς αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διεκδικήσεις. Είναι υποχρέωση του Επιμελητηρίου να διευκολύνει τις συναλλαγές από και προς το νησί, δώδεκα μήνες το χρόνο. Θα κινητοποιήσουμε κάθε δύναμη που μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Έχουμε και τη θέληση και τον τρόπο να το καταφέρουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.