Δευτέρα με Πέμπτη παράλληλα με το φεστιβάλ Αμερικανικού κινηματογράφου σαν δεύτερη ταινία αλλά και από Παρασκευή μέχρι Κυριακή στις 21:00 παίζεται το:

Ραντεβού Εκεί Ψηλά /Au Revoir la-haut / See You up There

 Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αλμπέρ Ντιποντέλ με τους: Ναΐέλ Περέζ Μπισκαγιάρ, Λοράν Λαφίτ, Νιλς Άρεστρουπ, Αλμπέρ Ντιποντέλ

Μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δύο Γάλλοι πρώην συμπολεμιστές σχεδιάζουν μια απάτη που θα τους κάνει πλούσιους. Βρίσκουν όμως μπροστά τους τον διεφθαρμένο υπολοχαγό τους, ο οποίος στον πόλεμο είχε επιχειρήσει να τους κλείσει το στόμα.

A Place in the Sun (1951), Μια Θέση στον Ηλιό

Πλοκή: Ο ανερχόμενος Τζορτζ Ίστμαν πιάνει δουλειά στο εργοστάσιο του θείου του. Εκεί γνωρίζει την εργάτρια Άλις, που θα προσκολληθεί πάνω του. Ο Τζορτζ θα την αφήσει έγκυο, αλλά θα ερωτευτεί την πλούσια κι όμορφη Άντζελα Βίκερς. Η Άλις πιέζει για γάμο και οι εξελίξεις είναι απρόσμενες.

Η ταινία A Place in the Sun είναι μία από τις πιο διάσημες ταινίες της χρονιάς της, του 1951 δηλαδή, με έξι βραβεία όσκαρ (σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, κουστουμιών, μουσικής και μοντάζ) και πρωταγωνιστικό δίδυμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον και μαγνητίζει το βλέμμα· Montgomery Clift και Elizabeth Taylor. Ο πρώτος υποδύεται έναν άντρα της εργατικής τάξης που αφήνει έγκυο την επίσης συναδέλφισσά του Shelley Winters. Ταυτόχρονα όμως ερωτεύεται μια πλούσια κληρονόμο (Taylor is her name). H έγκυος φίλη του αρχίζει να του γίνεται σιγά-σιγά στενός κορσές και αυτός βάζει στο μυαλό του να την σκοτώσει ώστε να ελευθερωθεί από το διπλό παιχνίδι που παίζει και να μείνει με την Taylor. Ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, η ταινία του George Stevens έχοντας για ατού τη συνύπαρξη ενός από τα καλύτερα κινηματογραφικά ζευγάρια. Είναι όμως αρκετά αργόσυρτη καθώς επικεντρώνεται περισσότερο στα ρομαντικά ραντεβουδάκια και λιγότερο στο αδιέξοδο του αντιήρωα μας. Όσοι δεν γουστάρουν το μελόδραμα, καλύτερα να την αποφύγουν, καθώς προς το τέλος η ταινία «βαραίνει» αρκετά.

Κριτική από το Cine.gr: Ζήσης Μπαρτζώκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here