Παρουσία μελών και φίλων του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ομιλία από τον ειδικό παιδίατρο, Αθανάσιο Κουρκούλη, με θέμα: «Το αντιεμβολιαστικό κίνημα». Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο ομιλητής, με την οπτικοακουστική μέθοδο και χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, με μία εμπεριστατωμένη και με αδιάψευστα στοιχεία ομιλία, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι με τον εμβολιασμό δίνουμε τη δυνατότητα στο ανοσοποιητικό μας σύστημα να εξασκηθεί στην καταπολέμηση συγκεκριμένων νόσων. Οι νόσοι αυτές, αν βρουν το σώμα μας απροετοίμαστο, μπορούν να ταλαιπωρήσουν, ή ακόμα και να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωή μας.

Το ανοσοποιητικό σύστημα που έχει «προγραμματιστεί», με τη βοήθεια των εμβολίων, να αντιμετωπίζει τις νόσους αυτές, μας προστατεύει από τις συνέπειές τους. Όταν ένα ποσοστό ατόμων είναι εμβολιασμένα και έχουν ανοσία σε κάποια ασθένεια, τότε αυτή δύσκολα εξαπλώνεται. Κατά συνέπεια, ακόμα και τα μέλη μιας ομάδας που δεν έχουν εμβολιαστεί, ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν για διάφορους λόγους, προστατεύονται κι αυτά από την εξάπλωση της νόσου, διότι έχουν μειωμένες πιθανότητες να έρθουν σε επαφή με άτομο που νοσεί.

Υπάρχει κόσμος που είναι δύσπιστος απέναντι στα εμβόλια. Ο μεγάλος αριθμός των εμβολίων που ανακαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια, κάνει κάποιους να σκέφτονται ότι κάποια είναι περιττά, ή κρύβουν εμπορική σκοπιμότητα. Η άγνοια ορισμένων για λοιμώδη νοσήματα τα οποία δεν βίωσαν οι ίδιοι, αλλά προλαμβάνονται σήμερα, τους στρέφει ευκολότατα κατά των εμβολίων, φοβούμενοι ανεπιθύμητες παρενέργειές τους. Άλλοι δυσπιστούν από την επιβολή εμβολιασμών από τα κράτη που ενίοτε κάνουν κακούς χειρισμούς.

Επιπλέον, παίζει ρόλο και η αστραπιαία διάδοση παραπληροφόρησης, ή κακοδιατυπωμένης «είδησης», το κακό νέο ελκύει πάντα περισσότερο και η άποψη του γονέα που «μπορεί να βρει τα πάντα στο Διαδίκτυο». Η αμφισβήτηση των εμβολίων είναι το τίμημα της επιτυχίας τους. Καταλήγοντας, ο ομιλητής ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί είναι επιβεβλημένοι για τα παιδιά και ενήλικες και ιδιαίτερα σε άτομα υψηλού κινδύνου, γιατί από μελέτες που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί ότι προστατεύεται από τη νόσο το 70% έως και 90% των ατόμων που εμβολιάζονται. Μετά το τέλος της ομιλίας  ο ειδικός παιδίατρος απάντησε στις ερωτήσεις που δέχτηκε από το κοινό, που ήταν επηρεασμένο από τα τελευταία κρούσματα της γρίπης Η1Ν1. Κλείνοντας την εκδήλωση, η πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας, Άννα Παυλίδου, ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή και του προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.