Σε ποιες αγορές έχουν «διεισδύσει» οι Δραμινές επιχειρήσεις;

0
5

Κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας και προβολής των Δραμινών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μας βρίσκει σύμφωνους και αρωγούς. Όπως, η συμφωνία που υπογράφηκε στο Δημαρχείο, για την προώθηση των Δραμινών επιχειρήσεων και προϊόντων στην μεγάλη αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

Υπάρχουν επιχειρήσεις, που παράγουν εξαιρετικά προϊόντα και παρέχουν πολύ ποιοτικές υπηρεσίες, που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δυστυχώς, ο αριθμός των επιχειρήσεων αυτών είναι πολύ μικρός, σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, ενώ η δυνατότητα προβολής των επιχειρήσεων στο λεκανοπέδιο Αττικής και την Βιομηχανική Ζώνη της Θεσσαλονίκης, είναι σαφώς μεγαλύτερη. Στην Περιφέρεια και περισσότερο στις ακριτικές περιοχές, όπως είναι ο Νομός Δράμας, μία επιχείρηση καταφέρνει να βγει από το στενό τοπικό όριο, χάρη στην επιμονή, την εξυπνάδα και την ικανότητα του επιχειρηματία. Τα τοπικά Επιμελητήρια βοηθούν όσο μπορούν, αλλά η αρωγή της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως της κεντρικής διοίκησης, είναι φτωχή και για το θεαθήναι.

Πόσες φορές δεν εκδόθηκαν δελτία Τύπου από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για παράδειγμα, που «ενημέρωναν» τους πολίτες για τις επισκέψεις στον περιφερειάρχη ξένων διπλωματών και το ενδιαφέρον χωρών να δημιουργήσουν εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις με την περιοχή, ή να ενισχύσουν την υπάρχουσα συνεργασία; Είδατε, ακούσατε, ή διαβάσατε, εάν το ενδιαφέρον αυτό έγινε πράξη; Αν έγιναν προσκλήσεις σε επιχειρήσεις του Νομού Δράμας, για να τις «γνωρίσουν» οι ενδιαφερόμενες χώρες; Κι αν, μέσω της επαφής του περιφερειάρχη με τους διπλωμάτες, κλείστηκαν συμφωνίες, για την εξαγωγή προϊόντων των Δραμινών επιχειρήσεων στο εξωτερικό;

Δεν ακούσαμε και δεν διαβάσαμε τον αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-θράκης, να δίνει στοιχεία για τις εξαγωγές προϊόντων των επιχειρήσεων της Περιφέρειας στις αγορές του εξωτερικού. Αλήθεια, ποια είναι η καλύτερη αγορά στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, για τα τοπικά προϊόντα; Σε ποιες αγορές κατάφεραν να «διεισδύσουν» οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης; Ποιο είναι το όφελος για την οικονομία, την εργασία και την κοινωνία γενικότερα;

Μας έκανε εντύπωση, ότι η συνάντηση για την αγορά της Σαουδικής Αραβίας έγινε στο Δημαρχείο Δράμας και όχι στο Επιμελητήριο. Μακάρι οι τοπικοί άρχοντες να δείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.