Ολοκληρώθηκε με επιτυχία κι εντός του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος, η τοποθέτηση του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου και των υποθαλάσσιων εγκαταστάσεων παραγωγής στο Ισραήλ από τον όμιλο TechnipFMC. Πρόκειται για ορόσημο για την Energean και το επενδυτικό σχέδιο (project) ανάπτυξης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου.

Συγκεκριμένα, το πλοίο Solitaire (Pipelay Vessel) ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του μήκους 90,3 χιλιομέτρων και διαμέτρου 24 έως 30 ιντσών αγωγού, σε βάθος νερού που έφτασε τα 1,700 μέτρα. Η πλήρης εγκατάσταση, καθώς και το πρόγραμμα δοκιμαστικής λειτουργίας, αναμένεται να ολοκληρωθούν στο δ΄ τρίμηνο του 2020. Να σημειωθεί ότι, καθημερινά τοποθετούνταν περίπου 4,6 χιλιόμετρα αγωγού, γεγονός που συνιστά μία από τις υψηλότερες επιδόσεις διεθνώς στον τομέα αυτό.

Επίσης, το πλοίο υποστήριξης κατασκευαστικών εργασιών Normand Cutter ολοκλήρωσε την τοποθέτηση της υποθαλάσσιας εγκατάστασης πολλαπλής κατανομής αερίου (manifold) και της υποθαλάσσιας βαλβίδας απομόνωσης. Η τοποθέτηση των τριών υποθαλάσσιων ανυψωτών εγκαταστάσεων (risers, 2×10” και 1×16”) που θα συνδέσουν τις τρεις παραγωγικές γεωτρήσεις του Karish με το FPSO “Energean Power” και, εν συνεχεία, με τον αγωγό πωλήσεων φυσικού αερίου, αναμένεται να αρχίσει στο δ΄ τρίμηνο της χρονιάς και να ολοκληρωθεί εντός του α΄ τριμήνου του 2021. Πάνω από 400 εργαζόμενοι εργάσθηκαν στην τοποθέτηση του αγωγού και των υποθαλάσσιων συστημάτων και είναι αξιοσημείωτο ότι, δεν σημειώθηκε κανένα εργατικό ατύχημα (Lost Time Injury) στη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Εκ μέρους της Energean, o Vincent Reboul Salze, διευθυντής του έργου (Project Director-Karish EPCIC), δήλωσε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του υποθαλάσσιου αγωγού και των υποθαλάσσιων εγκαταστάσεων. Οι κλιματικές συνθήκες στην ανατολική Μεσόγειο αυτή την περίοδο ήταν ιδανικές και οι επιδόσεις στην εκτέλεση των επιχειρήσεων, ήταν πραγματικά εντυπωσιακές σε όλους τους τομείς». Να αναφερθεί, τέλος, ότι η φυσική πρόοδος του έργου ανάπτυξης του κοιτάσματος Karish βρίσκεται, πλέον, στο 80% περίπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.