Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, χωρίς προβλήματα επέστρεψαν και οι μαθητές των υπολοίπων βαθμίδων της εκπαίδευσης στα μαθήματα τους και στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου.

Πρώτη εβδομάδα αυτή που μετά από καιρό οι μαθητές μπαίνουν και πάλι στις αίθουσες των σχολείων τους. Τα μέτρα εμφανή σε κάθε βήμα, όπως άλλωστε προβλέπουν και οι κανόνες λειτουργίας των σχολείων. Αντισηπτικά, αποστάσεις, διαλείμματα όλα προγραμματισμένα έτσι ώστε να λειτουργούν μειώνοντας τον κίνδυνο πιθανής διασποράς. Η διαδικασία αυτή όσο κουραστική ή πιεστική και αν φαίνεται είναι το απόλυτα αναγκαίο σενάριο προκειμένου να επιστρέψει η μαθητική κοινότητα σε μια κάποια «κανονικότητα» που όλοι ελπίζουν πως με τον καιρό θα αρχίσει να θυμίζει κάτι από το πρόσφατο παρελθόν. Στοίχημα μεγάλο η αποφυγή νέων κρουσμάτων ή μιας πιθανής νέας έξαρσης σε τοπικό επίπεδο που σίγουρα θα έχει δυσάρεστες συνέπειες την εποχή που όλοι προσπαθούν να «ανοίξουν» την οικονομία σε τοπικό και Εθνικό επίπεδο.

Οι μαθητές δείχνουν να πειθαρχούν και να σέβονται τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, άλλωστε το κλείσιμο των σχολείων μάλλον δεν είναι κάτι που επιθυμούν πολλοί. Με τη συμμετοχή όλων στην προσπάθεια αυτή, φαίνεται πως θα προχωρήσουμε χωρίς μεγάλα προβλήματα και δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.