Μία εβδομάδα μετά την έναρξη ισχύος του μέτρου αναστολής εργασίας των υγειονομικών που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία και τις κοινωνικές δομές, το Υπουργείο υγείας, οι Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.ΠΕ.) και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, προσπαθούν να καλύψουν τις κενές θέσεις των γιατρών, των νοσηλευτών, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων που τέθηκαν σε αργία επειδή δεν υπάκουσαν στην εντολή της κυβέρνησης να εμβολιαστούν.

Έμεινε με μία αναισθησιολόγο

το νοσοκομείο Δράμας

Ανεξαρτήτως του αριθμού των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, σε σύγκριση με την συνολική δύναμη του προσωπικού, όλα τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητα της λειτουργίας τους, αφού ήδη τα περισσότερα νοσοκομεία είχαν ελλείψεις. Σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, αφού από την περασμένη Τρίτη, η μία από τους δύο αναισθησιολόγους υπέβαλε την παραίτησή της, για να συνταξιοδοτηθεί, λόγω των πιεστικών ωραρίων εργασίας και των εφημεριών που γίνονται, πλέον, καθημερινά. Η παραίτηση της αναισθησιολόγου έχει ως αποτέλεσμα, το νοσοκομείο Δράμας να μείνει με έναν αναισθησιολόγο κι αυτό δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα, κυρίως στην πραγματοποίηση των χειρουργείων.

Να θυμίσουμε ότι, λόγω της εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας, απομακρύνθηκαν 96 υγειονομικοί από το νοσοκομείο Δράμας, ενώ δεν υπολογίζονται όσοι βρίσκονται σε άδεια, μεταξύ των οποίων υπάρχουν αρκετοί μη εμβολιασμένοι. Πρόκειται για ένα ποσοστό 18% στο σύνολο του προσωπικού. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Ιωάννης Παπαδόπουλος, είπε ότι, αν δεν βρεθεί σύντομα λύση, η αναστολή του προσωπικού, θα επιφέρει και την αναστολή του νοσοκομείου! Να σημειωθεί ότι, τον περασμένο Μάιο προκηρύχθηκε η πρόσληψη 18 αναισθησιολόγων για όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Από τις 18 θέσεις καλύφθηκαν μόνο οι τρεις και για τις υπόλοιπες, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον!

Ιακ. Σιρλαντζής: «Ποιος θα έρθει

στο νοσοκομείο

με σύμβαση τριών μηνών;»

Ο πρόεδρος του σωματείου νοσηλευτικού προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εργαζόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για την λειτουργία του νοσοκομείου. «Το ζήτημα είναι, πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει από εδώ και πέρα το νοσοκομείο. Θα λειτουργεί με το υπάρχον προσωπικό και ούτως, ή άλλως, είμαστε σε αναστολή αδειών, περιμένουμε να δούμε αν θα προκηρύξουν θέσεις αντικατάστασης των ατόμων που βγήκαν σε αναστολή εργασίας, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα βοηθήσει στο σύστημα αυτή την στιγμή. Πηγαίνουμε σε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, ευελπιστώντας να μην είναι όπως τον περσινό Νοέμβριο και δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Οι αντικαταστάτες δεν θα έχουν καμία πείρα σχετικά με τις θέσεις αυτές. Και μάλιστα, δεν ξέρουμε αν βρεθούν τα άτομα, που πρέπει να είναι εμβολιασμένα και θέλουν να έρθουν ακούγοντας τις καταστάσεις που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία και νομίζω ότι είναι δύσκολο να πάρει κάποιος την απόφαση για μία σύμβαση τριών μηνών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.