Προχωρά η διαδικασία συγκομιδής της πατάτας με πολλούς παραγωγούς να έχουν ξεκινήσει τις εργασίες. Όσο περνά ο καιρός ολοένα και περισσότεροι παραγωγοί θα ξεκινούν τη συγκομιδή, μέχρι η διαδικασία να φτάσει στην κορύφωση της όταν το σύνολο των καλλιεργητών θα βρίσκονται στα κτήματα για να συγκομίσουν το προϊόν.

Όπως και την περσινή χρονιά, έτσι και φέτος πρόβλημα είναι τα εργατικά χέρια που λείπουν και φέτος. Το πρόβλημα φυσικά για διάφορους λόγους παρουσιάζεται τη φετινή χρονιά ηπιότερο απ’ ότι την περσινή. Αρχικά οι καλλιεργητές προετοιμασμένοι καλύτερα απευθύνθηκαν σε γραφεία ευρέσεως εργασίας προκειμένου να αναζητήσουν εργατικό δυναμικό. Επίσης μεγάλο ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως αρκετοί καλλιεργητές προμηθεύτηκαν και προμηθεύονται αυτόματες μηχανές συγκομιδής πατάτας. Όλοι προσβλέπουν σε μια καλύτερη χρονιά από την περσινή αλλά οι ζημιές έπαιξαν ρόλο στην ποσότητα της παραγωγής και φυσικά αστάθμητος παράγοντας είναι η τιμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.