Παγωνιά και πάλι στο ακριτικό Κάτω Νευροκόπι και τα χωριά της περιοχής, αφού τόσο οι προβλέψεις των μετεωρολόγων όσο και η πραγματικότητα δείχνουν δραματική πτώση της θερμοκρασίας.

Ήδη το θερμόμετρο δείχνει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν τα πρωινά και τα προβλήματα του χειμώνα και του παγετού έρχονται στην επικαιρότητα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρός παγετός που μάλλον θα έχει διάρκεια με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν και πάλι περιπτώσεις παγετού λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και ήταν επιτακτική ή ανάγκη επέμβασης των υπηρεσιών του Δήμου και της περιφέρειας προκειμένου με τη χρήση αλατιού να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του παγετού και τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Έτσι είναι πρακτικά επιβεβαιωμένη η ετοιμότητα των υπηρεσιών προκειμένου να επέμβουν και σε αυτή την επέλαση της παγωνιάς.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις αυτό που μάλλον θα λείψει το επόμενο διάστημα θα είναι τα χιόνια μιας και δεν φαίνεται ο χιονιάς να εμφανίζεται στην περιοχή τουλάχιστον με τη γνωστή του ένταση. Αναμένονται χιονοπτώσεις όμως ελαφριές και χωρίς ιδιαίτερη διάρκεια. Σίγουρα τα χιόνια θα ήταν το στοιχείο που θα ομόρφαινε την περιοχή, κάτι όμως που θα χαίρονταν μόνο οι κάτοικοι της περιοχής μιας και εκτός απ’ όλα τα άλλα λείπουν και οι επισκέπτες που άλλες χρονιές κατέκλυζαν τον όμορφο χειμερινό προορισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.