Τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή της γέφυρας Μαρμαριάς στον Δήμο Παρανεστίου παρακολούθησε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος μετέβη στο εργοτάξιο τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, Θ. Σιδηρόπουλο.

Το έργο κατασκευάζεται στο σημείο Νο14 της εθνικής οδού Δράμας-Ξάνθης και έχει προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ (χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης). Προβλέπεται η κατασκευή καινούργιας γέφυρας μήκους 72 μέτρων και πλάτους 16 μέτρων στην περιοχή της Μαρμαριάς, καθώς και των προσβάσεων αυτής στο εθνικό οδικό δίκτυο. Αρχικά έγινε η διαμόρφωση του εργοταξιακού χώρου, για την πρόσβαση των μηχανημάτων, ενώ εκτελούνται εργασίες εκβραχισμού στις θέσεις των δύο ακροβάθρων και του μεσοβάθρου. Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2020, θα αρχίσουν οι εργασίες πασσαλόμπηξης. Θα τοποθετηθούν συνολικά 240 πάσσαλοι με διατομή 30 εκατοστά και μέσου βάθους 12 μέτρων, για τη θεμελίωση των βάθρων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε τα εξής: «Οι όποιες αμφισβητήσεις για το εν λόγω έργο έλαβαν τέλος. Δεν πρόκειται για ένα έργο που μένει στα χαρτιά, αλλά για ένα έργο που υλοποιείται. Ένα έργο, του οποίου οι εργασίες προχωρούν απρόσκοπτα και με το προβλεπόμενο στη σύμβαση χρονοδιάγραμμα».

Άρχισαν τα δημόσια έργα CLLD Leader στο Νομό Δράμας

Επίσης, ο Δήμος Προσοτσάνης έγινε ο πρώτος στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, που έλαβε έγκριση δημοπράτησης για το ενταγμένο στο LEADER έργο με τίτλο: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΥΡΟΛΕΥΚΗΣ» και εγκεκριμένο προϋπολογισμό 272.000€. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέσω της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε., που είναι  η ομάδα τοπικής δράσης για το CLLD/LEADER στον Νομό  και οι  πόροι προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Το έργο αφορά στην κατασκευή καινούργιου αγωγού μεταφοράς νερού, μήκους 3.170 μέτρων, από τον υφιστάμενο υδατόπυργο του οικισμού Νεροφράκτη, σε υφιστάμενο φρεάτιο του δικτύου ύδρευσης στα όρια του οικισμού Μαυρολεύκη. Το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Προσοτσάνης θα προβεί στη δημοπράτηση του έργου και μετά την ανάδειξη του αναδόχου και την υπογραφή της σύμβασης, θα αρχίσει η κατασκευή του.

Το έργο αυτό, είναι ένα από τα πέντε ενταγμένα στο LEADER, τα οποία θα υλοποιηθούν από τους Δήμους του Νομού και ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 1.121.469,71€. Υπάρχουν ακόμα δέκα οκτώ έργα, που θα υλοποιηθούν από το Επιμελητήριο Δράμας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, πολιτιστικούς συλλόγους, το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Προσοτσάνης, τον κυνηγετικό σύλλογο Δράμας, τον φιλοζωικό σύλλογο Δοξάτου, τους «Οψόμεθα» και την Ελληνική Αστυνομία. Η διαδικασία υλοποίησης έχει αρχίσει για το σύνολο των έργων και το επόμενο διάστημα θα πληθαίνουν οι δημοπρατήσεις από τους φορείς, τους πολιτιστικούς και λοιπούς συλλόγους. Ο συνολικός προϋπολογισμός των 23 έργων δημόσιου χαρακτήρα που είναι ενταγμένα στο τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER Νομού Δράμας ανέρχεται σε 2.046.592,19€.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.