Όλοι θυμούνται τα όσα έγραψε σε ανακοίνωση, της ΠΟΕΔΗΝ ο Πρόεδρός της Μιχ. Γιαννάκος, αλλοιώνοντας την πραγματικότητα, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του προσωπικού των κέντρων υγείας της περιοχής και της ανάγκης χρήσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Σε κείνη την ανακοίνωση απάντησε με επιστολή διαμαρτυρίας ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κ. Νευροκοπίου, Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου, ενώ έγινε σχετική ερώτηση στη Βουλή από τέσσερις βουλευτές, αλλά μέχρι τώρα, ο κ. Γιαννάκος, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ανασκευάσει την ανακοίνωσή του ή και να ζητήσει συγνώμη. Τώρα, όμως, θεία δίκη, ήρθε η ώρα να αποδειχθούν τα ψέματά του στην πράξη, αφού χρειάστηκε να γίνει διακομιδές ασθενών εν μέσω της χιονοθύελλας.

Μιλώντας το ΞΥΡΑΦΙ με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κ. Νευροκοπίου Ησαΐα Χατζηκωνσταντίνου για το θέμα αυτό, μας δήλωσε:

“Τα ψευδή στοιχεία και πάλι είναι για τους οδηγούς του Κέντρου Υγείας Νευροκοπίου οι οποίοι είναι τρεις και καλύπτουν το πρωί και το βράδυ, το μεσημέρι είναι επιφυλακή διαθέτοντας και ασθενοφόρο 4χ4 που καθιστά πιο εύκολη την πρόσβαση στο χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, σε αντίθεση με το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, το οποίο δεν βρίσκεται στον ορεινό όγκο του Νομού όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου και το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου δεν έχει καμία σχέση με την πρόσβαση στον ορεινό όγκο Φαλακρού, εκτός εάν πάνε με ελικόπτερο… Λυπάμαι που η ΠΟΕΔΗΝ χειρίζεται τόσο σημαντικά θέματα με ιδιαίτερη προχειρότητα τουλάχιστον όσον αφορά στο Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου».

Μετά την επιτυχή αντιμετώπιση περιστατικών μέσα στην χιονοθύελλα η Δημοτική Κοινότητα Κ. Νευροκοπίου, εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Τις προηγούμενες εβδομάδα επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο λεκανοπέδιο Κάτω Νευροκοπίου. Σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετός. Τα πληρώματα ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας χρειάστηκε να μεταφέρουν έκτακτα περιστατικά από το ΚΥ Νευροκοπίου προς το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, αλλά και από απομακρυσμένες κοινότητες του Δήμου.
Οι κινήσεις πραγματοποιήθηκαν με ασθενοφόρο 4 x 4 που χορηγήθηκε αποκλειστικά στα Κέντρα Υγείας από ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Αυτούς λοιπόν τους οδηγούς αποκάλεσε θεομπαίχτες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Δημοσίων Νοσοκομείων μέσα από δελτίο τύπου, ισχυριζόμενος με ψευδή στοιχεία ότι κρατάνε κλειδωμένα τα ασθενοφόρα.
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνοι είναι κάποιοι στο βωμό της πολιτικής. Προκειμένου να παρουσιάσει κάποια προβλήματα με πολιτικές ίσως σκοπιμότητες, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία εις βάρος μιας ακριτικής και πολύπαθης περιοχής, όπως αυτή του Κάτω Νευροκοπίου. Φανταστείτε να μην υπήρχαν αυτά τα ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου ή οι θέσεις των οδηγών να ήταν κενές.
Πέρασαν τρεις μήνες από τα προκλητικά και προσβλητικά δημοσιεύματα του κυρίου Γιαννάκου, χωρίς αυτός να ζητήσει ούτε μια συγγνώμη μετά το έγγραφο διαμαρτυρίας του Προέδρου της Δημοτικής κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου, Ησαΐα Χατζηκωνσταντίνου, αλλά και τα ερωτήματα των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, 25/10/16, Καραγιαννίδης Χρήστος, Καββαδία Αννέτα, Μπαξεβανάκης Δημήτρης και Ρίζος Δημήτρης προς τον Υπουργό Υγείας. Μία συγνώμη για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, αλλά και για την ηθική δικαίωση τόσο των εργαζομένων οδηγών όσο και των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Άρα λοιπόν δεν είναι καθόλου «απατεώνες» οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας, δεν έχουν κλειδώσει ποτέ ασθενοφόρα… και ναι στην ακριτική μας περιοχή έχουμε ανάγκες περίθαλψης και επείγοντα περιστατικά. Συγκεκριμένα με σφοδρή χιονόπτωση και χιονοθύελλα μεταξύ άλλων στις 19.1.17 το ασθενοφόρο του ΚΥ διακόμισε επείγον περιστατικό στο ΓΝ Δράμας, αφού πρώτα το παρέλαβε από τοπική κοινότητα του Λεκανοπεδίου. Ας μας αποδείξει ο κ. Γιαννάκος πως ο οδηγός ήταν θεομπαίχτης, στην περίπτωση που δεν μπορεί, να ζητήσει δημόσια συγνώμη.
Κλείνοντας ο κ Γιαννάκος ξαναχτύπησε με ψευδή στοιχεία σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ με τίτλο «Μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ κατάσταση 65 Κέντρων Υγείας (κυρίως ορεινών περιοχών)» στο άρθρο 38 συγκεκριμένα γράφει…

Άρθρο 38. ΚΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ, ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ, ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ Ν.ΔΡΑΜΑΣ : ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ
Μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, με δυσκολία καλύπτεται το κυκλικό ωράριο. Ασθενοφόρο μόνο το πρωί, οι υπόλοιπες βάρδιες από το ΕΚΑΒ της Δράμας. Τα τρία αυτά Κ.Υ βρίσκονται στον ορεινό όγκο του νομού Δράμας, κατά συνέπεια με δύσκολη πρόσβαση, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού το οποίο είναι χειμερινός τουριστικός προορισμός. Δεν υπάρχει ορθοπεδικός, καρδιολόγος. ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ παρότι το χιονοδρομικό κέντρο είναι 50 χλμ από το Νοσοκομείο της Δράμας.

Στην ερώτησή τους οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του δραμινού βουλευτή Χρ. Καραγιαννίδη, αναφέρουν τα εξής:

Σύγχυση και ερωτηματικά ως προς την πραγματική κατάσταση και τις ανάγκες του Εθνικού Κέντρου Άμεσής Βοήθειας (ΕΚΑΒ), προκαλεί η ανακοίνωση της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία δημοσιεύθηκε στις 17 Οκτωβρίου και καταγράφει διάφορες ελλείψεις.

Η εγκυρότητα, όμως, των στοιχείων που παρουσιάζει η συγκεκριμένη ανακοίνωση τίθεται τουλάχιστον υπό αμφισβήτηση, καθώς προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας του Κάτω Νευροκοπίου, Ησαΐα Χατζηκωνσταντίνου. Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, με Δελτίο Τύπου στις 20 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζει ψευδείς του ισχυρισμούς της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ περί δύο ακινητοποιημένων και «κρυμμένων» καινούριων ασθενοφόρων στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας του Κάτω Νευροκοπίου έχει στη διάθεσή του στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το παλιό ασθενοφόρο βρίσκεται σε διαδικασία παράδοσης ενώ τα δύο καινούρια ασθενοφόρα του τοπικού Κέντρου Υγείας χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις ανάγκες αυτής της ακριτικής περιοχής. Με βάση τα παραπάνω είναι πολύ πιθανόν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννακάκος να βρεθεί πολλαπλά εκτεθειμένος, αφού για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του επικαλείται και φωτογραφικά ντοκουμέντα! Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου καταγγέλλει την ευκολία με την οποία ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ κ.κ. Γιαννακάκος και Παπαναστάσης αντίστοιχα. γενικεύουν και απαξιώνουν το έργο της συγκεκριμένης υγειονομικής υπηρεσίας.

Επίσης, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η «πρωτοβουλία» της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ να προτείνει τη μεταφορά των υποτιθέμενων ακινητοποιημένων ασθενοφόρων σε άλλη υγειονομική περιφέρεια της χώρας για να καλυφθούν οι εκεί ελλείψεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα εκ των δύο καινούριων ασθενοφόρων είναι τύπου 4×4, προκειμένου αυτό να ανταποκρίνεται στις κλιματολογικές και εδαφικές δυσκολίες της περιοχής. Μία τέτοια πρόταση είναι προφανές ότι ξεφεύγει από το ρόλο και την αποστολή που έχουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις.

Πίσω από το υποκριτικό ενδιαφέρον της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ κρύβονται μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες δημιουργούν νέα προβλήματα παρά λύνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.