Σύμφωνα με πληροφορίες  αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις τις προηγούμενες ημέρες, το ζήτημα της καταβολής αποζημίωσης στους καλλιεργητές πατάτας είχε προχωρήσει σε σημείο να απομένουν οι υπογραφές του Υπουργείου Οικονομικών.

Πριν λίγες ημέρες τα παραπάνω επιβεβαίωσε ουσιαστικά και ο Αντιπεριφεριάρχης  Δράμας αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιώργος Ζιμπίδης. Την απόφαση υπέγραψαν οι αρμόδιοι Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν πιθανότητα λίγο μετά το Πάσχα και το ύψος της αποζημίωσης για την καλλιέργεια της πατάτας θα είναι διακόσια πέντε ευρώ για κάθε στρέμμα καλλιέργειας. Αναμφίβολα είναι μια θετική εξέλιξη που όμως η διαδικασία θα έπρεπε να ολοκληρωθεί συντομότερα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφεριάρχη Δράμας πλέον αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η σχετική φόρμα μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου οι ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές θα κληθούν να υποβάλλουν την σχετική αίτηση, διαδικασία απαραίτητη για την καταβολή αποζημίωσης στους καλλιεργητές. Η καταβολή της αποζημίωσης αυτής θα δώσει την δυνατότητα σε καλλιεργητές να ξεκινήσουν την νέα καλλιεργητική περίοδο, γιατί δεν είναι υπερβολικό όπως αναφέρουν καλλιεργητές να ειπωθεί πως πολλοί είναι οι συνάδελφοι τους που έχουν βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.