Ο Δήμος Καβάλας, η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου, Γιώργου Συριόπουλου, με τίτλο: «ΕΥΡΩΦΕΛΗ & ΑΝΘΕΝΩΤΙΚΑ», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, στις 7:30 το απόγευμα, στη δημοτική καπναποθήκη. «Σε ανοιχτή συζήτηση για την Ευρώπη, με συντονιστή τον Βασίλη Λωλίδη, δημοσιογράφο του Α.Π.Ε., θα συμμετέχουν οι: Γεώργιος Γραμμένος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, Μαρία Σπυράκη, δημοσιογράφος, ευρωβουλευτής, Ευριπίδης Στυλιανίδης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην υπουργός, Γιώργος Συριόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Ο Γιώργος Συριόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε Δημοσιογραφία στις Βρυξέλλες και εργάστηκε επτά χρόνια στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης του δημοσιογράφου-ευρωβουλευτή, Τάκη Λαμπρία. Με δράση για το φεντεραλιστικό κίνηµα, έχει διατελέσει πρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Ελλάδας. Είναι ιδρυτικό µέλος της ελληνικής επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ένωση (παράρτημα του European Movement) και µέλος της AHEPA Βρυξελλών.
Διοργάνωσε πολλές ενηµερωτικές εκδηλώσεις και έρευνες για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και µετείχε σε δράσεις του ΕΣΟΝΕ κατά του ρατσισµού. Το 1992 συµµετείχε σε αποστολή ειρηνιστών, από 21 χώρες, στο ανατολικό Τιµόρ. Ως μέλος της επιτροπής αξιολόγησης για το «Βραβείο γυναίκες της Ευρώπης», υποστήριξε την υποψηφιότητα της Ειρήνης Παπά, η οποία κέρδισε επάξια τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Δημοσιογράφος-σύμβουλος επικοινωνίας, με έφεση στα ευρωπαϊκά θέματα, εργάστηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της ομογένειας, στις εφημερίδες «Ροδιακή» και «Γνώμη», στον τηλεοπτικό σταθμό Seven-Χ, στο δημοτικό ραδιόφωνο Αθήνα 9,84, στο περιοδικό «ΕΕ», στην Ε.ΡΑ. και ως ειδησεογράφος τηλεπαρουσιαστής στην ΕΤ1 και στη Ν.Ε.Τ. Διετέλεσε διοικητικός διευθυντής στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων και είναι μέλος των δημοσιογραφικών Ενώσεων: ΕΣΗΕΑ, ΕΣΑΤ, ΑJΡΕ (Association des Journalistes Parlementaires Europeens). Ως διευθυντής εκδόσεων της Ε.Ρ.Τ. ανανέωσε με τη συνδρομή των συναδέλφων του το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», προσφέροντας στο κοινό πολιτισμικούς θησαυρούς από το πολύτιμο αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Το 2008, του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασιλείου Μπότση», για το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» και την ίδια χρονιά, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της Ε.ΡΑ., πραγματοποίησε ημερίδες δημόσιου διαλόγου σε 12 πόλεις με θέμα «Ραδιοτηλεοπτικός και παιδικός κόσμος». Το 2009, βραβεύτηκε από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, για την πολύχρονη προσπάθεια του υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης και την ποιότητα της δημοσιογραφικής του εργασίας. Δημιούργησε οικογένεια με την Ελένη Σκαρβέλη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, την Ευρώπη-Νεφέλη, τον Θοδωρή και τον Αναστάσιο-Κωνσταντίνο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εκείνοι που βιώνουν την αξία και τη χαρά της δηµιουργίας, πλάθοντας υπεύθυνα μικρούς, ή μεγαλύτερους κόσµους, µε υψωµένα χέρια, πυρωµένη καρδιά και ονειρική φαντασία, αντιλαµβάνονται εύκολα ότι και στην Ευρώπη κάθε βήµα µπροστά, είναι αποτέλεσµα δράσης, πρωτοτυπίας και αποφασιστικότητας. Το µωσαϊκό πολιτισµών, λαών και ιδεών, είναι η συµπαγής βάση της διαρκώς εντονότερης διαδικασίας σύγκλισης σε όλα τα επίπεδα. Επειδή όσα ενώνουν τους ευρωπαίους πολίτες είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που θα µπορούσαν να τους χωρίσουν.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε σε µία χρονική στιγµή, που πολλοί θεωρούν ότι το σπάνιο ευρωπαϊκό οικοδόµηµα κλονίζεται συθέµελα από τις ασύμμετρες απειλές, τις ανισορροπίες και τις εξωτερικότητες. Όµως, αυτό το οικοδόµηµα έχει ιστορικά αποδείξει ότι ενισχύεται από τις κρίσεις και τις οξειδώσεις που µοιάζουν να το απειλούν. Μεγαλείο της διαρκούς µετεξέλιξης της Ευρώπης, είναι ο συµβιβασµός του ρεαλισµού µε τον ιδεαλισµό. Η σύντηξη των ετερόκλητων στοιχείων. Η δηµιουργική όσµωση ιδεών σε ώρες καθοριστικά κρίσιµες. Παραδοξότητες που έχουν παραγάγει ενοποιητική ουσία σµιλεύοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις σελίδες αυτής της έκδοσης αποτυπώνονται στοιχεία και ερεθίσµατα απολογισµού, σε δύο µεγάλες τοµεακές ενότητες: τη θεσµική λειτουργία και την οικονοµική διάσταση υπό το πρίσµα των κρίσεων, των προκλήσεων και των προοπτικών µιας νέας αρχιτεκτονικής στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.