Τον ερχόμενο μήνα, Ιούνιο, θα γίνει, όπως ανακοινώθηκε, η επίσημη παράδοση ενός έργου, που «πέρασε από σαράντα κύματα» για να τελειώσει. Πρόκειται για το κατάστημα κράτησης στον Νικηφόρο Δράμας. Να αναφέρουμε ότι, η δυναμικότητα του σωφρονιστικού καταστήματος, αρχικά, ήταν 280 άτομα, τα οποία θα διέμεναν σε 140 δίκλινα κελιά. Στην πορεία, η δυναμικότητα αυξήθηκε στα 400 άτομα, τα οποία θα διαμένουν σε 200 δίκλινα κελιά. Επίσης, σύμφωνα με υπουργική απόφαση του 2004, προβλεπόταν η κατασκευή δύο ορόφων και υπόγειου, με καλυπτόμενη επιφάνεια 9.342 τετραγωνικά μέτρα, δομημένη 13.203τ.μ., με 110 θέσεις υπαίθριας στάθμευσης αυτοκινήτων και 12 σκοπιές. Με τις αλλαγές στην αρχική μελέτη, η δαπάνη κατασκευής του καταστήματος κράτησης υπερέβη τα τριάντα εκατομμύρια ευρώ.

Κ. Μπλούχος: «Μέλημά μας,

η επιτάχυνση

των προσλήψεων

προσωπικού»

Την είδηση της παράδοσης του έργου έδωσε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από μία μακρά περίοδο, όπου το κύριο μέλημα της πολιτείας ήταν η προστασία της υγείας των Ελλήνων πολιτών και η στήριξη της οικονομίας της χώρας απέναντι στις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, η κυβέρνηση ξαναβρίσκει τον βηματισμό της. Προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα δράσης, θέτοντας ως προτεραιότητά της, τα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας. Μία σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου προστασίας του πολίτη αρχίζει και αφορά στην αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορονοϊό στις φυλακές.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών, παραδίδεται επισήμως στις 4 Ιουνίου 2020, το κατάστημα κράτησης Δράμας (Νικηφόρου). Μέλημά μας είναι, η επιτάχυνση των διαγωνιστικών διαδικασιών που απαιτούνται, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης των προσλήψεων των Δραμινών συμπολιτών που θα εργαστούν στο κατάστημα κράτησης, είτε ως σωφρονιστικό προσωπικό, είτε σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες. Οι προσπάθειες μας, πλέον, στοχεύουν στην έναρξη λειτουργίας του καταστήματος κράτησης Δράμας σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ευχαριστίες προς όλους όσοι συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου και κυρίως στον πρωθυπουργό μας, ο οποίος συνεχώς αποδεικνύει την ιδιαίτερη αγάπη του στην ελληνική Περιφέρεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.