Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, επισκέφτηκε το Υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του υπουργού, κ. Χαμπίδη, τον οποίο ενημέρωσε για το ζήτημα που ταλαιπωρεί, εδώ και χρόνια, τα ορεινά χωριά των Δήμων Παγγαίου και Νέστου, δεδομένου ότι δεν έχουν πρόσβαση στις συχνότητες των περισσότερων τηλεοπτικών σταθμών.

Ο διευθυντής του υπουργού διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι, έως το Πάσχα θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.), η οποία θα προβλέπει πως οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση προς την COSMOTE, ενώ όσοι από τους ενδιαφερόμενους είχαν υποβάλει αίτηση προς την DIGEA, θα μπορούν να την απευθύνουν προς την COSMOTE. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται, είτε ηλεκτρονικά στον ιστότοπο www.gov.gr, είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), ενώ η υλοποίηση του έργου θα συνεχιστεί από την COSMOTE.

Επίσης, ο Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές Αμυγδαλεώνα, Κρηνίδων, Αμισιανών και Νέας Περάμου, όπου βιομηχανικές μονάδες, αλλά και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.), στερούνται σύνδεσης internet, λόγω κάκιστου σήματος, ενώ στα ορεινά χωριά του Δήμου Νέστου παρατηρείται σοβαρότατο πρόβλημα στο σήμα τόσο της COSMOTE, όσο και της VODAFONE. Το στέλεχος του Υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης υποσχέθηκε ότι, θα εξετάσει τα παραπάνω ζητήματα με την δέουσα προσοχή, αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα των προβλημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.