Επί τρεις και πλέον ώρες συζητούσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καβάλας για το θέμα της μετακίνησης, ή μη, της λαϊκής αγοράς των Κρηνίδων, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Επί τρεις και πλέον ώρες έπαιξαν την κολοκυθιά και στο τέλος της ατέρμονης και ανούσιας συζήτησης έκαναν μία ονομαστική ψηφοφορία! Ο πρόεδρος, Κώστας Πεφάνης, έκανε την «σούμα» των προτάσεων κι αυτές που μπήκαν στην ψηφοφορία ήταν πέντε!

Αγνοήθηκε, από το προεδρείο, η γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Κρηνίδων!

Συγκεκριμένα, η πρώτη πρόταση, να παραμείνει η λαϊκή αγορά στον χώρο που βρίσκεται σήμερα, μετά την προσωρινή μετακίνηση που έγινε το έτος 2014, λόγω του έργου ανάπλασης της οδού Αγίου Χριστοφόρου, έλαβε 12 θετικές ψήφους. Την πρόταση αυτή στήριξαν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, δηλαδή του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος», καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γιώργος Γραμμένος, Ανέστης Τσουρουκίδης (από τον συνδυασμό «Ανάσα για τον Δήμο») και οι ανεξάρτητοι, Δημήτρης Βογιατζής, Κώστας Κουνάκος.

Οι υπόλοιπες (τέσσερις) προτάσεις είχαν «κοινή συνισταμένη» την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στο κέντρο των Κρηνίδων, αλλά σε διαφορετικούς χώρους. Το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου αγνόησε την γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Κρηνίδων, να επανέλθει η λαϊκή αγορά στο κέντρο του οικισμού εντός μιας περιοχής που περικλείεται από 6 δρόμους. Ωστόσο, τέθηκε στην ψηφοφορία, η πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Όμηρος Κυριακίδης, να μετακινηθεί η λαϊκή αγορά στον πεζόδρομο του Αγίου Χριστοφόρου, δηλαδή εκεί που γινόταν έως και το έτος 2014. Ο πρόεδρος, μάλιστα, σχολίασε με πολύ αρνητικό τρόπο το αποτέλεσμα της ανάπλασης και χαρακτήρισε την παρέμβαση αποτυχημένη.

Η τρίτη πρόταση έγινε από τον συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο», την οποία επεξεργάστηκε ο δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Καλανταρίδης και ήταν, να διεξάγεται η λαϊκή αγορά σε άλλο τμήμα του πεζόδρομου Αγίου Χριστοφόρου, που δεν βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του οικισμού. Η συγκεκριμένη πρόταση έλαβε οκτώ (8) θετικές ψήφους.

Την δική του πρόταση κατέθεσε ο συνδυασμός «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβασης», την οποία εισηγήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, Θέμης Καλπακίδης, για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στην οδό Φιλίππου. Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από 3 δημοτικούς συμβούλους.

Τέλος, οκτώ (8) ψήφους συγκέντρωσε η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Κρηνίδων, για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στην οδό 28ης Οκτωβρίου, που βρίσκει αντίθετους κατοίκους και επαγγελματίες του δρόμου. Υπέρ της πρότασης του Εμπορικού Συλλόγου Κρηνίδων ψήφισαν δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Ο Τόπος της Ζωής μας» και «Συμπαράταξη Πολιτών», ενώ ο Χρήστος Ποτόλιας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», ψήφισε «λευκό».

Η πρόταση να παραμείνει η λαϊκή αγορά στην θέση που βρίσκεται σήμερα μειοψήφησε και δεν έλαβε τις 21 ψήφους, που απαιτούνται για τις κανονιστικές αποφάσεις. Ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε ανοιχτός να συνεχιστεί η διαβούλευση επί των προτάσεων που κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Δεν είμαστε δογματικά υπέρ της παραμονής της λαϊκής αγοράς εκτός κέντρου των Κρηνίδων. Αν υπάρξει άλλη πρόταση, θα την συζητήσουμε», είπε, αλλά απέκλεισε, κατηγορηματικά, την επιστροφή της λαϊκής αγοράς στον χώρο που γινόταν πριν αρχίσει το έργο ανάπλασης στην οδό Αγίου Χριστοφόρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.