Στο Νομό Καβάλας είναι πάνω από 230 εκατομμύρια ευρώ: Το οικονομικό αποτύπωμα της Energean

0
54

Η συνεισφορά της Energean στην οικονομία του Νομού Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής ήταν σημαντική και το 2023. Σύμφωνα με την επεξεργασία των οικονομικών στοιχείων, η εταιρεία συνεισέφερε το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ στην τοπική οικονομία. Πρόκειται για το σύνολο των ποσών που κατέβαλε ως μισθούς στους περίπου 150 εργαζόμενους, που διαμένουν μόνιμα στο Νομό Καβάλας και τις γύρω περιοχές, σε τοπικούς εργολάβους, σε τοπικούς προμηθευτές, που παρέχουν τεχνικές και κάθε είδους υπηρεσίες, καθώς και σε φορείς που επιτελούν κοινωνικό, αθλητικό και πολιτιστικό έργο, στο πλαίσιο της πολιτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η προοπτική είναι ιδιαίτερα ευοίωνη για τις επόμενες δύο δεκαετίες

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, το προϊόν αυτό αντανακλά και τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια του 2023, για την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, την αναβάθμιση του εξοπλισμού και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι, η συνεισφορά αυτή προέκυψε παρά το γεγονός ότι στην διάρκεια του πρώτου τετραμήνου, δεν είχε ακόμα αποκατασταθεί η παραγωγή πετρελαίου.

Συνολικά, από το 2008, όταν η Energean ανέλαβε τις άδειες των κοιτασμάτων του «Πρίνου», στην τοπική οικονομία έχουν εισρεύσει πάνω από 230 εκατομμύρια ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα, η βιομηχανική δραστηριότητα στον κόλπο της Καβάλας συνεχίστηκε με ένα εξαιρετικό αποτύπωμα στην υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον και σε απόλυτη αρμονία τόσο με την καθημερινότητα των πολιτών της Καβάλας και της Θάσου, όσο και με τις οικονομικές δραστηριότητες στον Νομό, όπως ο τουρισμός και η αλιεία. Με άξονα την συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας από τα κοιτάσματα «Πρίνος», «Βόρειος Πρίνος» και «Έψιλον», καθώς και με την μεγάλη επένδυση της τάξης των 400 εκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία χώρου αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στον «Πρίνο», η προοπτική για ακόμα μεγαλύτερη συνεισφορά στην οικονομία και τις κοινωνίες της περιοχής αναδεικνύεται ως ιδιαίτερα ευοίωνη για τις επόμενες δύο δεκαετίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.