Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκστρατείας «Ζήσε αθλητικά» του Υφυπουργείου αθλητισμού. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, αθλητές, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και θεσμών έδωσαν το παρόν στη δράση, συμμετέχοντας ενεργά και με αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Μέσω της ανταπόκρισης στο κάλεσμα για αιμοδοσία, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, συγκεντρώθηκαν 38 φιάλες αίματος.

Η εθελοντική δράση, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο υγείας, τον Δήμο Καβάλας, τον Οργανισμό «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Την προσπάθεια υποστήριξαν: ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα Κούρτη», ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών  Επιμελητηρίου Καβάλας, ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών δημοσίων υπαλλήλων και ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ελληνικών Λιπασμάτων και Χημικών ELFE ΑΒΕΕ. Η αιμοδοσία έγινε στην κινητή μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων, από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων, να μη μείνουν χωρίς αίμα. Στο πλαίσιο αυτό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τους Δήμους και τα δημόσια νοσοκομεία, στηρίζει το Υπουργείο υγείας και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν την κρίσιμη αυτή περίοδο, ώστε να εξασφαλίσουν σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος. Σε  όλη τη διάρκεια της δράσης, στην πλατεία βρισκόταν υποστηρικτικά και η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής του Οργανισμού. Η μονάδα αυτή, μαζί με τις τρεις κινητές ιατρικές μονάδες του Οργανισμού, αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της δράσης προληπτικής ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα, που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη δράση άρχισε από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του Ο.Π.Α.Π.», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.