Το ζήτημα του υψηλότατου κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), είναι πραγματικά σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αναγκαστούν, ή υποχρεωθούν καλύτερα, οι επιχειρήσεις αυτές να σταματήσουν την λειτουργία τους! Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Δράμας, Τάσος Χατζηγιάννης, ο λογαριασμός που θα πληρώνει η επιχείρηση, λόγω της ενεργοποίησης της ρήτρας αναπροσαρμογής από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, θα εκτιναχθεί πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Στον τελευταίο λογαριασμό, μάλιστα, η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν 171.000 ευρώ!

Εάν πολλά νοικοκυριά πάψουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς, εξαιτίας του υπέρογκου κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος, θα βρεθούν σε πολύ δυσχερή κατάσταση. Η κατάσταση αυτή θα γίνει τραγική, στην κυριολεξία, εάν θα σταματήσει (και) η παροχή νερού! Τότε, θα πρόκειται για τριτοκοσμική κατάσταση σε μία χώρα που είναι μέλος της προηγμένης και (υποτίθεται) πολιτισμένης Ευρώπης! Μάλλον, η πολιτική που υλοποιείται, με ιδιαίτερη επιθετικότητα την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, έχει στόχο την «αφρικανοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας και την μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο των ξένων δυνάμεων, όπως συμβαίνει με χώρες και λαούς της αφρικανικής ηπείρου.

Από την άλλη πλευρά, εκτός από τα νοικοκυριά, τους Δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, σοβαρό πλήγμα υπέστησαν και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας. Η πανδημία του covid-19, μετά τα μνημόνια, μοιάζει και ίσως είναι η «χαριστική βολή» για τις χιλιάδες αυτές επιχειρήσεις. Οι οποίες, απεγνωσμένες, ζητούν την στήριξη της κεντρικής διοίκησης, αλλά και των Περιφερειών και των Δήμων.

Τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης απέστειλαν αίτημα προς τον περιφερειάρχη, για την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να αντέξουν στις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και συγκεκριμένα των περιοριστικών μέτρων που ακόμα χρησιμοποιεί η κεντρική διοίκηση, για να διαχειριστεί την πανδημία.

Εμείς είμαστε επιφυλακτικοί, διότι το πρόγραμμα της λεγόμενης «μη επιστρεπτέας προκαταβολής», που προσπάθησε να υλοποιήσει η διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., είχε σημαντικές ατέλειες, μεγάλη χρονική καθυστέρηση και αδικίες. Η διοίκηση της Περιφέρειας δεν συνεργάστηκε με τα Επιμελητήρια και το αποτέλεσμα ήταν σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.