Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον Δήμο Δοξάτου, αφού ακόμη (μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές), δεν έχει συγκροτηθεί Προεδρείο του Δημ. Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Βασικό πρόβλημα είναι η μη προσέλευση των συμβούλων της «Ηνωμένης Αντιπολίτευσης» στις συνεδριάσεις μετά την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη της απόφασης που είχε πάρει από μόνη της στην πρώτη συνεδρίαση.

Για πρόεδρο είχε εκλέξει παράτυπα η αντιπολίτευση τον κ. Σερέτη και πρέπει το Δ.Σ. να ακυρώσει την απόφαση αυτή και να επικυρώσει την εκλογή του κ. Ζουμπούλογλου.

Δεν προσήλθαν στις επανειλημμένες συνεδριάσεις ενώ η τελευταία συνεδρίαση είχε οριστεί στις 4,30’ χθες το απόγευμα.

Εκτίθενται όσοι έχουν τέτοια συμπεριφορά και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου τους, ενώ εξελέγησαν για να ενεργούν για την καλύτερη λειτουργία του.

Ζωηρές αντιδράσεις υπήρξαν σε βάρος τους όταν προχθές ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημ. Δαλακάκης, εξήγησε το τι συμβαίνει μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ENA CHANNEL.

Η παραίτηση του μικρού στην ηλικία Δημάρχου, ήταν ο στόχος των συμβούλων της παράταξής του, από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, όπως είπε.

Θα θέλαμε να ακούσουμε και την άλλη άποψη, αφού μας φάνηκαν υπερβολικά, όσα είπε ο Δήμαρχος, αλλά όπως δήλωσε ο δημοσιογράφος Σπύρος Λάτσας, τους κάλεσε στην συνέντευξη, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Ίσως, να θελήσουν να δώσουν εξηγήσεις στην κοινή γνώμη και στους δημότες τους, για την συμπεριφορά τους, αφού ο δημοσιογράφος, τους απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση.

Κάνουν εντύπωση κάποια περιστατικά που ανέφερε ο Δήμαρχος και έδειχναν ότι πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. Δημ. Κυριαζίδης.

Λόγου χάριν είπε, πως 15 λεπτά πριν την ώρα της κατάθεσης του συνδυασμού του στο Πρωτοδικείο, τον εκβίασε η γραμματέας του κ. Κυριαζίδη, να βάλει στο ψηφοδέλτιο την αδελφή της, αλλιώς θα απέσυρε την υποψηφιότητά της, άλλη υποψήφια σύμβουλος που την συνόδευε.

Με τον τρόπο αυτό, δεν θα ήταν παραδεκτή η υποψηφιότητα του Δημ. Δαλακάκη, αφού δεν θα είχε την ποσόστωση των γυναικών στο ψηφοδέλτιό του.

Να επιλέξει, έπρεπε ή να υποκύψει στον εκβιασμό, και να δεχθεί στο ψηφοδέλτιό του άτομο ελεγχόμενο από τον βουλευτή ή να μην είναι καν υποψήφιος Δήμαρχος, προκειμένου έτσι να εκλεγεί ο συνδυασμός του πρώην Δημάρχου.

Ξέρουμε, ότι ο Δήμαρχος είναι σκληρό καρύδι και δεν θα μπορέσουν να του κάνουν κακό διαλύοντας τον Δήμο, όποιες σκοπιμότητες κι αν έχουν οι αποστασιοποιημένοι σύμβουλοι της παράταξής του.

Όποιος σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης διαφωνεί με τον Δήμαρχο, οφείλει να παραιτηθεί, ή να ανεξαρτητοποιηθεί. Δεν μπορεί να είναι στην παράταξη του Δαλακάκη και να τον πολεμάει από μέσα.

Προφανώς, υπάρχουν νόμιμα «όπλα» με τα οποία μπορεί να τους πολεμήσει κι αυτός, ομαλοποιώντας την έκρυθμη αυτή κατάσταση, που αποβαίνει σε βάρος των δημοτών.

Ρωτάμε ωστόσο πότε θα τελειώσει ο έλεγχος που ήδη γίνεται, για να καταλογιστούν οι ευθύνες, αναφορικά με τα 140.000 ευρώ που εκλάπησαν (όπως είπε ο Δήμαρχος) μέσα από το ταμείο του Δήμου.

Στο τέλος ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί, όσο κι αν δεν το θέλει ο πρώην Δήμαρχος, θα φανεί η αλήθεια και θα καθίσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Τα «πέντε πραξικοπήματα», όπως ονομάζει τις παράνομες πράξεις της «Ηνωμένης Αντιπολίτευσης» ο Δήμαρχος, είναι σίγουρο ότι δεν θα περάσουν.

Υποπτευόμαστε τις επόμενες κινήσεις του Δημάρχου, ο οποίος είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και ικανότατος νομικός και κάνουμε την πρόβλεψη, ότι σύντομα και πάλι θα βρεθεί με πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Φαίνεται, ότι ορισμένοι υπάλληλοι του Δήμου του, δυσαρεστήθηκαν που θέλησε να τους βάλει να δουλέψουν, αλλά με τη στήριξη της «Ηνωμένης Αντιπολίτευσης» σήκωσαν κεφάλι και δεν σέβονται καν τον θεσμό του Δημάρχου.

Χώρια με τις λάθος υπερβολικές χρεώσεις στους λογαριασμούς νερού, που αντί να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν συγνώμη, έβγαλαν και γλώσσα, με την υποστήριξη των συνδικαλιστάδων τους.

Ψαγμένος, είπαμε ότι είναι ο Δήμαρχος και καθόλου δεν πρέπει να τον βλέπουν σαν το παιδάκι που μπορούν να τον βάλουν στο σύστημα, ή να τον κάνουν ότι θέλουν.

Ωστόσο δεν πρέπει να εκπλαγούν όταν θα βρεθούν υπόλογοι για όσα λένε ή κάνουν υπονομεύοντας τον Δήμο τους.

Γιώργος Γ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.