Την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τον συντονιστή επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγο Μάριο Αποστολίδη. Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμα: ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καβάλας, πύραρχος Νικόλαος Μπαλατσούκας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου, Σταύρος Κιβράκης και οι αντιδήμαρχοι περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάσου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάλυση και η εξειδίκευση του σχεδιασμού και των δράσεων στην Θάσο, με έμφαση την πρόληψη, στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Επίσης, από τον υποστράτηγο επισημάνθηκε η εφαρμογή της πυροσβεστικής διάταξης «Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους» και η ανάγκη πιστής τήρησής της απ’ όλους, καθώς προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες. Μετά την συνάντηση, ο δήμαρχος Θάσου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και των αρμόδιων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, είναι άριστη και συνεχής. Η πιστή εφαρμογή της υπ’ αριθ. 9/2021 πυροσβεστικής διάταξης, είναι υποχρέωση όλων μας. Αποτελεί την ελάχιστη πράξη ατομικής ευθύνης και την σημαντικότερη πράξη αντιπυρικής θωράκισης του τόπου μας και του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντός του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.