Συζήτησε ο Γιάννης Πασχαλίδης με τον υφυπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας: Το δασικό ζήτημα της Θάσου

0
18

Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου, Γιάννης Πασχαλίδης, επισκέφτηκε το Υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας, όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό, Γιώργο Αμυρά, στον οποίο έθεσε υπ’ όψιν το καίριο δασικό ζήτημα της Θάσου, λόγω του μη δορυάλωτου. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ο Γιάννης Πασχαλίδης κατέθεσε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους κατοίκους της Θάσου, αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις οποίες η δημόσια διοίκηση δεν έχει ενσωματώσει. Ο υφυπουργός ήταν γνώστης του θέματος, εκφράζοντας την άποψη ότι, ελλείψει αποδείξεων δεν φαίνεται να υπάρχει τεκμήριο ιδιοκτησίας υπέρ του ελληνικού Δημοσίου. Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι, το Υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα αυτά και ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν νομοθετικές λύσεις, ενώ τόνισε ότι οι δασικοί χάρτες είναι έργο εθνικής σημασίας και ότι με την ολοκλήρωσή του, θα υπάρξει διπλό όφελος, δεδομένου ότι και τα δάση θα προστατεύονται κατ’ επιταγή των Συνταγματικών διατάξεων, αλλά και τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών θα κατοχυρωθούν πλήρως.

Επίσης, ο Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα φυσικού περιβάλλοντος και υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση, με τον οποίο συζήτησαν το προαναφερθέν ζήτημα και άλλα θέματα, που έχουν προκύψει από την διαμόρφωση των δασικών χαρτών, με βασικότερο κάποιες ανοιχτές διαδικασίες, όσον αφορά το καθεστώς των σταβλικών εγκαταστάσεων και των αγροκτημάτων. «Ευχαριστώ θερμά τον υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας, για την προσοχή και το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν και για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβουν προς επίλυση των προβλημάτων που εκτέθηκαν κατά την διάρκεια των συναντήσεων μας», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.