Συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο 36 αιτήματα για αιολικά πάρκα: Φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες θα κατακλύσουν τη Δράμα!

0
103

Μείζον ζήτημα για την βόρεια Ελλάδα, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, είναι η αδειοδότηση για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων που χρησιμοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (άνεμο, ηλιακό φως), για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στην χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, επρόκειτο να συζητηθεί η ανάκληση της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 75MW στην Κοινότητα Λεκάνης, της Δημοτικής Ενότητας Ορεινού του Δήμου Νέστου, παρουσία εκπροσώπων της επιτροπής αγώνα των κατοίκων κατά της εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού σταθμού.

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, επίσης, περιλαμβάνονταν 36 αιτήματα για την εγκατάσταση Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.), δηλαδή ανεμογεννητριών, καθώς και έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για τέσσερις μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, δύο φωτοβολταϊκά πάρκα και τρία λατομεία.

Θα δεσμεύσουν χιλιάδες στρέμματα για φωτοβολταϊκά πάρκα και στην Π.Ε. Δράμας

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, Βασίλειος Κογκαλίδης, ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος επιχείρησης οινοποίησης, σε παρέμβαση που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας, επιχειρείται η δέσμευση χιλιάδων στρεμμάτων στον Νομό Δράμας, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών. «Πρόκειται για φαραωνικού σχεδίου εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν τεκτονικές αλλαγές σε όλο τον Νομό Δράμας», είπε και συμπλήρωσε: «Κι εδώ, οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την περιοχή, τυχαία έλαβαν γνώση αυτών των σχεδίων, χωρίς να υπάρξει, προηγουμένως, ευρεία δημόσια διαβούλευση για ένα τέτοιο τεράστιο έργο». Ανάλογα έργα, αιολικών πάρκων, σχεδιάζονται για την Θράκη και ειδικότερα στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Έβρου, όπου η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος από τις μεγάλες πυρκαγιές και η «αποσάθρωση» του πρωτογενή τομέα, έχουν «ανοίξει τον δρόμο» διάπλατα, για την βίαιη εισβολή των αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων!

Στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, επίσης, θα συζητούνταν και οι ακόλουθες ερωτήσεις περιφερειακών συμβούλων:

1) Για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στα Λιμενάρια Θάσου. (επερωτών ο περιφερειακός σύμβουλος, Διονύσιος Κλάδης)

2) Για τα ζωτικά προβλήματα των μελισσοκόμων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (επερωτών ο περιφερειακός σύμβουλος, Διονύσιος Κλάδης)

3) Σχετικά με τον νόμο 4445/2016 «Εθνικό μηχανισμό συντονισμού, παρακολούθησης και αξιολόγησης των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής» (επερωτών ο περιφερειακός σύμβουλος, Δαμιανός Καγγελίδης)

4) Για τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (επερωτών ο περιφερειακός σύμβουλος, Στέργιο Ηλιόπουλος)

5) Χρηματοδότηση Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου (επερωτών ο περιφερειακός σύμβουλος, Στέργιος Ηλιόπουλος)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.